22072016-IMG_3303Att få vakna upp om morgonen, snöra på sig snabbskorna, trippa den där trappan upp och sedan ge sig rakt in i skogen.

I just den där skogen också, runt vår favorunda här. Längs snåriga stigar, i varm luft. Bland gröna träd och vackra blomster. Sticka ut, när familjen fortfarande snusar gott. Komma hem, mötas av gäspande nyvakna som pussar på en, fastän svetten lackar. 22072016-IMG_3300Att dessutom kunna sänga yes, det gick bra! Jag sprang hela rundan, Martin!

… jag premiärsprang idag för första gången sedan Juniflickan kom till oss. Tog det väldigt lugnt och försiktigt, men som jag njöt. Löpningen har jag verkligen längtat efter. Konditionen är det inget större ”fel” på, den får ju sina törnar vid övriga pass, alla raska promenader och allt cyklande på pappsens gammtestcykel. Men nog kommer jag ha lite skön träningsvärk imorn, efter att inte ha sprungit på ett halvår liksom. Håhå, så underbart!

… Världens bästa morgonstart här på ön.

Och nu sitter jag inne i den lilla stugan, Bertil-bo, som jag och min Stora Lilla Familj bor i. Här på gården finns det alltså både det där gulliga kalkhuset jag visade bild på igår, en liten lada, som är inredd gulligt för att bo i. Och så den här lilla gula stugan, Bertil-bo. Mysigt och skönt för oss att få ha ett eget krypin. Min älskade man, som är uppväxt med att ha den här gulliga gården i familjen, han har först nu. I vuxen ålder, liksom. Börjat förstå hur hiiimla lyxigt det är med den här gården. Mycket sann upptäckt!

Jag har precis suttit och ammat lilla Juniflickan, hon har det så gott här alltså. Spretar på tårna och njuter i skuggan. Nu ligger hon åter mätt i min famn och fortsätter med favosysslan (sova). I natt hade hon däremot, efter sin nattätning kl.04, en låång stund av vakentid. Morsan gnuggade ögonen och ville bara soooova. Med vaarma sängen full av pojkar med ben som for åt alla håll, och så den där lilla, pigga och alldeles klarvakna bäbisen. Ja, då var det bara att vara vaken den där grusiga timmen. Gick ju fint, det med.

Här utanför hör jag Minimannen leka med sin Farfar. Just nu hänger dom i hängmattan och klistrar lönnträds-näsor på varandra. Mannen sitter nog och sörplar kaffe i något hörn.

Hujedamig så bra vi har det!

Lillafrun