02092016-IMG_5890Ja, det var i alla fall orden som den där Äppelkakan fick igår under den där fina myskvällen här hemma. Så roligt, när man testar något nytt och det blir lyckat. Dessutom testade jag att göra egen vaniljvisp, som inte var ett dugg jobbig att göra. Bara väldigt god. Så, här kommer recepten ni inte vill missa! Direkt taget från Aftonbladet, och vidare langat till er!

02092016-IMG_5969
Den Godaste Äppelkakan

Äppelkakan

  1. Smält 150 gr smör i en kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna. Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
  2. Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten.
  3. Bröa formen, häll i smeten, skala och skiva äpplen och tryck i smeten. Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.
  4. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Parentes; Jag tog typ 1 dl socker och bara 100 gram mandelmassa, för att jag råkar ha en sockerallergisk och mandelmasserädd, mycket älskad, man. Och den mängden räckte gott och väl! Det var bara det jag skulle säga. Men ni gör som ni vill. Såklart.

Vaniljkräm: 

3 äggulor

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång

3 dl vispgrädde

  1. Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
  2. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.

Låt kakan svalna och sedan; ät och njut!

Lycka till och allt det där!

 

Älskade pojken sover i vagnen ute på bron, liiite tokslut efter busig fredagkväll med hans älskade idoler tillika kusiner. Hemmet doftar nu såpa igen efter morgonen städ, tvätt och fix. Gårkvällen håller sig kvar i magen som något gott. Mannen är ute och klyver ved. Jag ska krypa ner under sköna filten med nyäten, snusande Juniflicka. Här inne hörs bara en tvättmaskin och dom där små, små andetagen från någon jag älskar så där mycket att jag inte får tag på orden. Min lilla flicka.

Lillafrun