Åh. Vilken  himlabra dag, alltså.

En dag fylld av små guldkorn. I vanlig ordning, inga stordåd. Men livet har bara känts lite extra gott.

Förra onsdagen hade jag ont i magen för att mannen skulle ge sig iväg på kvällen. Behöva köra i snöstorm, 40 mil, för att sedan vara borta i fyra dygn. Den här onsdagen har varit precis tvärtom ont-i-magen-känsla. Ingen snöstorm och ingen man på väg för att vara långborta. 16112016-img_0243

Först den där förmiddagen, med gympadate med Storan och bebbegos med lite bäbisflicka med ett plåster på varje ben.

16112016-img_0253..och sen eftermiddagen som bara var så mysig.

Mannen kom hem tidigare än han trodde från uppdrag, så vi kunde ta syskonvagnen och gå skön promenad tillsammans. Hämta hem Bjossan på hemvägen och så svänga in på lilla Djurbutiken här nere på byn. För att Sixten skulle shoppa leksak till sin Sallykatt. Och som hon uppskattade dom där småleksakerna hon fick!

När mörkret föll hade vi sån där stund som jag tycker är bland det mysigaste som finns; när alla är hemma och man samlas igen efter att ha varit på var sina håll under dagen. Vi dukade fram gott mellis, någon småslumrade på sofflocket efter vagnsturen från Föris och någon lurvig höll honom sällskap.

16112016-img_025516112016-img_026116112016-img_0271

16112016-img_0279

Ännu en nyvaken stjärna.

Morsan har sedan varit uppe i Målarverkstaden och ja, just det; målat. Så vi körde lite ombytta roller idag.. jag målade och var den som fick komma ner till dukat middagsbord. Fasligt lyxigt! Den där discodansen med hela familjen på salsgolvet, är också något jag bär med mig efter dagen.

Nu ikväll, mer målning och sedan nattning av gulligaste Minimannen jag vet. Pojken som inte visste till sig hur många gånger han skulle berätta att ”jag äälskar dig, mamma”.

16112016-img_0311Och just nu; det där ovan..

Har just krupit in i sköna morgonrocken och ska strax, bredvid mannen, missen och lilla kvällssuddande Lillan, slå mig ner där i Finsoffan. Bjossan sover gott i sovrummet intill. Något trevligt ska letas fram på play och för ovanlighetens skull blev jag tvärsugen på smågodis. Så M var ner på byn för en lite stund sedan. In på macken liksom (ha ha), och försökte plocka vad han trodde hon som inte äter godis, ville ha för godis. Det är kärlek.

En dag som varit som ett enda stort Guldkorn, alltså.

Lillafrun