07122016-img_1140

Hoho i stugorna! 

Jodå, vi lever. I allra högsta grad!

Pysen där på bilden ovan, var lite smått pjal igår morse. Men efter vila och mys och lugnt tempo under några timmar. Då, var allt som bortblåst och matlusten och energin var åter, med besked. Jag var ändå på helspänn hela dagen och bara gick och väntade på den där hostningen som brukar komma innan småttingar faller dit hos Herr Äckelsjuka. Men icke. Vi lekte brandmän och degade play doo och dukade med miniporslin till hela tjocka släkten kring stora köksbordet. Stod vid diskbänken och hällde vatten genom tratt. Byggde lego. Spelade memory.

Och ingen hostning kom. Hallelujah. Men jag ropar inte hej, ännu. Den cirkulerar både här och där, den där ovälkomna sjukan. Men; so far, so good!

 

07122016-img_1132

Lillpigan och morsan.

07122016-img_1155

Minimannen, vår älskade Prins Darling.

Och idag vaknade vi till torsdag och ingen sjuka syntes till. Bara Energi. I massor. Så, här har lekts och lekts, samtidigt som vi pyntat lite mer och dragit fram loppisfyndet vi gjorde häromdagen. Vi suckade nöjt, jag och Minimannen. 08122016-img_1175 Den där julgransfoten kommer bli perfekt till den där lilla gullegranen vi knipsade på promenaden häromdagen. 08122016-img_1180 Och så har vi städat och hoppat i Storsängen innan allas sängar bäddades rena och hängt stora lakan över varendaste dörr vi har. Typ så. 08122016-img_1188 Där är ett utav loppisfynden också. Kammarljusstaken. Hur fin?08122016-img_1226 Något parti memory har vi också dragit, förstås. Både med luckorna vända åt ”rätt” och ”fel” håll. Mysigt vilket som!08122016-img_1240 Mitt i dagen gick vi ut och lyckades fånga den lilla stund av solljus som bjöds. Så himla värdefullt. 08122016-img_1252 Lillan sov gott i vagnen medan jag och S gick in. Drog på hög musik. Hans och min spellista. ”Musiken! Du är världens bästa musik!!” , sa någon. Samtidigt som han hoppade och snurrade, medan mamman svettades bredvid. 08122016-img_1258

Och nu är det kväll och här har kvällsbadats och hoppats i pyjamasar. Lillasyster är vaken med mig, Storebror sover gott i den där Storsängen jag också längtar till. Hemmet är skinande rent, ljusen brinner och det är så fenshui-igt att det inte är klokt! Så småningom ska jag slänga mig i Finsoffan. För Jul med Ernst. Hur bra kan den här dagen sluta, liksom!

Hemmadagar, alltså. Tillsammans med mina två stjärnor. Fartfyllt, intentivt och alldeles underbart. Den enda vi saknar är den där skäggige. Men, imorn är det fredag…!

 

Lillafrun