28122016-img_2374

Och så har vi haft en alldeles vanlig dag, mitt i alla pärlade Jullovsdagar.

En sån där, där pappan susat iväg på uppdrag, tvättmaskinen väckts till liv efter flera dagar sovande (i morse: en viss svårighet att ta sig in i tvättrummet, mao). Vi har bara varit hemma och skrotat med sånt där vi annars brukar, och älskar så. Fast med en massa, masssa nya och supersuperroliga (som S säger) leksaker på toppen!

28122016-img_2373 28122016-img_2381

Och i jämförelse med alla juliga, glittriga och extrafestliga dagar, så skulle man kunna tro att det här varit en gråtråkig dag. Men inte alls. Precis tvärtom. Makalöst skön och mysig. Vi har haft en fantastisk Julhelg, men idag har njutit så av att få rå om mina två småttingar, precis hela, långa dagen. Inget fläng åt något endaste håll. Endaste lite minuset, var väl just att M åkte iväg. Men vi ses ju alldeles, alldeles snart.

Barnen och jag har myst och lekt och såklart varit ute i vackervädret. Lillan sov i vagnen medan vi andra åkte räserdyna eller snowracer. Full fräs utför lobryggan. Vi gick in med rödblommiga kinder och mosiga kroppar. Skönaste tröttheten. Den man får av friskluft!

I eftermiddag har jag jobbat vidare i tvättstugan, med en pladdrande Miniman i sällskap. Ett tag var jag både på ”larm”, med brandhjälm på, samtidigt som tvätt hängdes. Jag och S firade sedan med fruktsallad och vispad grädde till mellis. I finsoffan. Precis så festligt som det låter!

Nu är det kväll. Middagen är i magen, morsan har fått sig ännu ett träningspass, det går åter igen att gå in i tvättstugan, all ny och fin frotté och nya sängkläder från juleklapparna, är tvättade. Katten ligger som en liten kurrande knut och sover, och i övrigt är det tre trötta människor här hemma. Så, det blir nog en ganska tidig kväll ikväll.

En alldeles nödvändigt inte-det-minsta-tråkig, alldeles underbart, vanlig dag. 

Just precis, vad vi har haft idag.

Lillafrun