06012017-img_2909Det där var igår;

Jag och barnen var fortfarande den där slående Trion. Kylskåpet ekade tomt. Termometern stod på 24 minus. Vi väntade vänner. Och jag vågade inte försöka tina upp bilen, i fall att det skulle gå ännu en säkring, som dagen innan. Så jag bylsade på barnen och mig själv. Bäddade ner små kottarna varmt och skönt i vagnen och så gick vi iväg. Fruset snor och frostigt skägg. Det var så vaaansinnigt kallt, jag trodde min fejja skulle ha frusit bort innan vi var framme på affären.

Vi klarade oss alla, och jag har nog aldrig någonsin varit så nöjd över en med-vagn-och-barn-handling, tidigare. 06012017-img_2910Minimannen gosade trasan och var så nöjd över sina vantar; ”dom ä så bra att spela hockey i, mamma!”. 

Den där pojken alltså. Han gör mig till en blöt kärleksfläck till mamma, varje dag. Vi är oftast väldigt överens, men absolut inte alltid. Och jag kan omöjligt räkna en dags alla ”Mamma? Jag äää-äälskar Dig”. Precis så; Livet med min Prins Darling.

06012017-img_2913Och så den där, då. Min Juniflicka. Drömbäbisen.

Det var oerhört vackert, men så ohyggligt kallt. Så vi gick in precis när vi kom hem. 06012017-img_2917Åt lunch, pusslade och dukade fram fika.

Och väntade in vännerna, som kom en stund senare. Så himla mysigt. Med timmar av pladder och skratt och bus med småttingar. Jag njöt av att vara nära min älskade Idan. Hon är liksom den där bästisen jag haft sedan jag var lill-liten. Min Brudtärna och hon som kan säga saker som ”så har du alltid varit”, ”du tycker ju…” och så fyller hon i med något klockrent. Hon känner mig. Så vansinnigt bra.

Spontant så lagade vi soft fredagmiddag tillsammans och hängde lite till. Hemmapizza och skålande i crush. Kan inte bli bättre om ni frågar moi! Och när vi kramats hejdå och ytterdörren slog igen med det där massiva ljudet, så kände jag mig alldeles varm inombords. Det är för fint med vänner, alltså. Efter nattande av barn och plockande efter dagen, rullade den där skäggige in på gården. Sån otrolig lättnad, samma visa varje gång.

Så idag vaknar vi till en alldeles fantastiskt vacker lördag. Snön har fallit i natt och graderna stigit, solen skiner och det ser lite ut som en Vintersaga ute. Nu ska här njutas av helg. Önskar er en god sådan, också!

Lillafrun