17012017-IMG_3441Jo, jo. Där är Mamman och Juniflickan!

För idag tog jag min lilla bäbisflicka och drog iväg på Riktig Tjejtripp.

En tur till Norra Staden blidde det.

Så ohyggligt trevligt, så. 17012017-IMG_3442

Och man vet, starkt, att man är småbarns-hemmamamma/fru. När man:

  1. Tycker att det känns som semester att åka iväg en sväng, med bara sig själv och ett barn i följe.
  2. Tyyp håller på att hoppa ur brallorna av extas. Människan (jag, alltså) har ju inte varit ”bland folk” på sisådär fyra-fem (?) veckor…
  3. Man åker raka spåret till Största Matbutiken och tycker att det är så jädrans fräsigt att slira runt där och packa på sig en massa varor, samtidigt som den där Alfons-boken liksom läser sig själv inne i mammans huvud. Ni vet den där, ”det är lördag och mycket att stå i. Det ska handlas och tvättas… och så har dom varit och storhandlat också”.. när man slänger i ”köksrullarna” som Alfons pappa säger, i vagnen.. (köksrullar=hushållspapper… men det vet väl alla?)
  4. Man ler stort, och bara hivar i blöjpaket, när man finner för några kronor billigare än vanligt. Likaså när våtservetter hittas till bra tag-två-pris. Blöjor och våtservetter. Då är man ju hemma sen, liksom!
  5. Är efter handling på mataffär egentligen helt nöjd.. (men ger sig ut på stan i alla fall)
  6. Bökar sig in i en provhytt med massa kläder som täcker lilla bäbisen i vagnen….
  7. ….men kommer till kassan med bara några få plagg (”äsch, jag behöver ju egentligen inte det här- bättre barnen får istället!”)
  8. Man är efter ett par sketna timmar på stan, så hutlöst utmattad i hjärnan av alla intryck att man funderar på om det skulle se helt eller bara halvt konstigt ut, om man liksom la sig och sov en stund i den där halvslibbiga amningsfotöljen som finns där på källarplan i gallerian…
  9. Åker hem och blir så vaaaansinnigt glad över att rulla in på sin egen gård igen.
  10. Typ jublar ”borta braa, men hemma BÄST!” (och då har hon varit iväg i typ 3 timmar)…

17012017-IMG_3476

Ska vi kika lite på vad vi fick med oss hem, förutom blöjor alltså?

17012017-IMG_3452

Ja, det där vanliga. Förstås.

17012017-IMG_3454Och så kittades Lillasyster med ny haklapp och pipmugg. Eftersom J verkar vara lika vatten-tokig som sin bror, så testades den där muggen på en gång. Haklappen får visa vad den går för vid gröten ikväll.

17012017-IMG_3450

Och titta där. Lite vår köptes också hem. Ranukel i liten skål. Hur fint?

17012017-IMG_3468

En ny napp till J.

Plötsligt kände jag bara hur jag ville ha en sån där bra-napp. Kostade mer än den finaste falukorv per styck, men det är det värt, för det känns så bra i hjärtat. Och; hon älskade den, på en gång!

17012017-IMG_3456

Och si där! Det blev ju faktiskt lite shopping till mamman. Kors i taket! En ny blus, en vanlig tisha i vitt och en så skönt, finstickad, rosa skapelse.

Och så var vi såklart till våran absoluta favoaffär och fyllde på Lillasysters garderob med lite vårfint…

17012017-IMG_3466

Vårens nyss-inkomna, så-himla-charmiga randiga lilla stass. I en inte allt för oväntad färg för att ha valts av den här mamman. Till Pyret. Kolavippar, så fint.17012017-IMG_3471

Det var ju en tjejtripp med lite ego-fokus på just henne och mig idag. Men lite smått och gått till dom andra två också, såklart. Bland annat slank ett par flaskor karamellfärg med. Så eftermiddagens After Föris efter att älskade Bjossan kom hem, blev rätt så givet och fasligt mysigt!

17012017-IMG_3494

Nygjord trolldeg i fina färger.

Precis så. En så himla mysig Tjejtripp, bara Lillan och jag, som toppas med lyckokänsla över att vara hemma hos dom där två pojkarna vi älskar till månen och tillbaka.

Vilken tisdag, alltså!

Lillafrun