27012017-IMG_3870 Där sitter han, min Miniman.

I ett mycket efterlängtat solsken. I den självvalda fredagströjan. Såklart, den där. Och så klipper han. Klistrar. Har fredag. Och ”slår in paket” till sin mamma. Samtidigt som han nynnar någon liten melodi, med enbart texten ”mamma, mamma-mamma-mmaaammma-mamma….”

27012017-IMG_3873Så himla trivsamt att sitta där tillsammans med den där lilla människan. Snicksnacka och titta på bilder och klistra in i album. Vi höll på igår och satte oss en stund nu också. Här inne i salen är det så vackert och ljust nu i förmiddagssolen. Fast jag borde verkligen ta tag i det här hemmet nu, så det kan bli lite helgfint till sist. Förutom just det här rummet, ser det inte bra ut alltså. Med den där Storsängen utan sängkläder, alla golv som är crazyskräpiga, överfulla blöjhinken, äckliga kattlådan och så vidare..
27012017-IMG_3874Men titta där. Jag smäller av, av varendaste bild. Så jag måste ta mig mina pauser, annars svämmar jag över lite väl, liksom. Där är Juniflickan på prick en vecka gammal. 27012017-IMG_3875”Men titta, vad gulliga….” , sa han.

Och jag höll med till 200 % såklart.

Den där Minimannen alltså. Som nu snart är tre år och så himla mycket människa att det inte är klokt.

Pratar på in- och utandning och lite till, fastän man knappt tror att det är möjligt. Jag svarar på typ 400 frågor om dagen och kan ibland ha gravt ”mamma-mamma-mamma”-skavsår i öronen. Då kanske jag råkar svara ”jag vet inte” på någon fråga, och tänker att han ska vara nöjd så.

Men det är helt otänkbart. Då får jag bara till svar; ”men MAMMA! Du FÅR INTE SÄGA JAG VET INTE!!”. Så vi matar på och lär oss om allt och lite till.

Försöker svara på saker som var snön kommer ifrån, till vad svett är (ha ha) och tack och lov vissa ja-och-nej-frågor också. Som om jag vill åka stooora brrrrandbilen med honom när han är ”lång och brandman”, det vill säga när han har blivit stor.

 Älskade unge. Såklart, jag vill, säger jag.
27012017-IMG_3878

Så, det råder liten frenesi här hemma, mao. Pyssel- och frågefrenesi, skulle man kunna säga. Och en stor fredagspepp!

27012017-IMG_3872 Vansinnigt skönt med fredag, faktiskt. Den här veckan har varit lite galen. Känns som att jag knappt sett till den där skäggige överhuvudtaget. Så vi är längtiga på att Vackerpappan ska komma hem ikväll och ta helg med oss här hemma. Dags att sätta fart på den här dagen på riktigt!

Ha en god fredag, alla ni!

Lillafrun