06022017-IMG_4217Det absolut bästa som finns, alla kategorier. Är. Att bara vara tillsammans, alla fyra.

Och precis precis det, har vi varit idag. Prick hela dagen. Det var längesedan vi hade en sån dag. Så, här har njutits till fullo! Jag vet, megamegalyx att få vara hemma en måndag och allt.

Vi hade skön morgon. M väckte mig kring tupptid, efter att han själv hade varit uppe svintidigt och skrapat fönster på övervåningen. Sen väntade den sedan-redan-igår-bestämda kaffedaten med honom och efter det blev det frukost alla tillsammans. Med en mjölk-klunkande Lillasyster och jordgubbar-i-morgonfilen-ätare i övrigt. Vi körde sedan hela-familjen-hjälper-till-så-gott-man-kan-förmiddag, där uppe på övervåningen. Men mer om den imorn eller så, det blir så vansinnigt med bilder annars.

06022017-IMG_4218Roligast på dagen var helt klart när vi sedan gick ut allihopa, barnen i pulka eller på snowracer.06022017-IMG_4236Ser ni Lillans småskor? Dom hade jag som liten.

Och där ser ni också vad Juni bara älskar att göra just nu. Börjar hon någon gång gnälla, vilket är otroligt sällsynt med den där världsnöjda lilla människan… då, kan man i alla fall bara ställa henne upp på små benen, så leker livet igen!

06022017-IMG_4221

Syskonen!

Snölek i småsnöande, bland röda nosar och rosiga kinder och såna där helt underbara barnskratt, ni vet!

Vi tog en tur ner till Lagårn också…

06022017-IMG_4226

Det finns massa spännande saker där!

06022017-IMG_4232

Som gamla järnspisar och radiatorer som mannen samlar på..

06022017-IMG_4233

Jag tänker alltid när jag är där nere.. här vill jag ha en häst en dag. Eller jag menar två. Och undra, undra när den där sopen sopade det sista taget? När lagårn sa godnatt och allt det där..

06022017-IMG_4229

Och titta där; en mycket fundersam man och hans dotter.

Där hade vi precis konstaterat att det nog inte alls var så charmigt det där gjutjärnsbadkaret, i alla fall. Vi har sett ett stort asgammalt gjutjärnsbadkar där… och ett sånt vill man ju ha. 06022017-IMG_4234…Fast inte det där tror jag. Jag fick typ ont i magen av att titta på det. Än om det går att göra i ordning. Det var ju så himla djupt och smalt och fy vale..

06022017-IMG_4235

En mamma som precis fått en liten klaustrofobifeeling.

Som pricken över allt, rullade Mormor och Morfar in på gården och gav stora heja-rop, sörplade kaffe med oss och förgyllde eftermiddagen helt enkelt. Stora kramen i hallen innan hejdå! . Sen åkte mannen och hämtade Veckans Matkasse och jag slet upp matlistan som en galen, direkt när han kom hem. Jo, vi har sån där matkasse för tredje veckan nu och jag är helt hooked! Jag tycker ibland att det är så jädra trögt att komma på maträtter som inte bara blir samma-samma, så nu bestämde vi oss för att testa det här och jag tycker nu både att det är väldigt roligt att laga och dessutom såå skönt att varken behöva tänka ut vad vi ska äta eller om allt finns hemma. Himmelrike för en småbarnsmorsa, mao!

Och nu är det kväll. Dom två små småttingarna sover och jag har precis satt mig i det där knäpptysta köket, ni vet. Har tänt ljus och bara pustar ut. Strax kommer nog mannen hem från sin brandövning, då har vi bestämt date. Igen. Sån där, där vi sitter och drömmer, ritar och spånar på planer för Drömgården. Älskar såna dejter!

Åh. Det har varit en så himla, himla bra dag idag. 06022017-IMG_4246En Familjedag att spara i Hjärteasken!

Hoppas, hoppas ni haft en bra måndag, ni med!

Lillafrun