17022017-IMG_4710Där ser ni mitt fredagsgäng!

-Bästa tänkbara, om ni frågar mig. Juniflickan, Minimannen och Sallykatten.

Det här med fredagar, alltså. Som betyder att det bara är timmar kvar till familjehelg. Inte som förut, där helgen istället betydde extramycket jobb för mannen och därmed tid ifrån. Var sak har sin tid. Vi klagade inte då. Fanns inte på världskartan. För vi gjorde det trivsamt. Kände tacksamhet. Och trivdes. Då också. Allt har sina för- och nackdelar. Men nu, på det stora hela, med hur vardagståget känns? -Rent Himmelskt.

Så idag har jag och barnen Hemmafredag tillsammans. Gör prick vad vi känner för, i den fart som blir. Mysig morgon med lunka-på-tempo. Fast vi var visst utanför dörren redan kring 10. Hade klätt oss varmt och gick ut på äventyr i stormen. Vi drog till Lekparken. Åkte rutschkana, slirade på isen och längtade lite efter barmark. Eller snö, för den delen. Bara inte denna halka.  Så var vi till Blomsteraffären också och köpte med oss lite vår, innan vi traskade vidare för långpromenad med tröttisar till syskon i vagnen. 17022017-IMG_4658Där;

Ett stycke papperpåse med Vårpepp!

17022017-IMG_4659Himmelsblå pärlhyacinter.

Dom fick såklart flytta in. I en kockumkittel. Och så snodde jag bara bara runt dom där björkvistarna jag haft i vatten om som nu fått små, små illigt gröna blad på sig.

17022017-IMG_4686 Hur kan man inte bli glad av det där, liksom!17022017-IMG_4691

Sen har här degats och lekts;

17022017-IMG_4700Syskonen tillika det dyrbaraste jag och Vackerpappan har.

Här;

17022017-IMG_4705

Lilla Bäbisflickan som liksom i smyg och tystnad plötsligt förvandlats till Vilda Babyn. Precis, precis såsom hennes Storebror gjorde kring samma tid i livet. Fortfarande sådär tvärsoft och äter som en klocka och sover i massor. Men under den vakna tiden börjar det nu också vara mycket Full Fart. Okej, mycket tid är också precis sådär som på bilden. Men..

Plötsligt står hon och vinglar nånstans, med rumpan vickandes åt höger och vänster. Utan någon som helst överlevnadsinstinkt. Det är på en sekund det har hänt och när jag upptäcker henne sekund två, firar hon av värsta smilet och ser så ohyggligt nöjd ut!

Och i natt. 01.30. Vaknade jag och tyckte det kändes som en mini-jordbävning i sängen. Vad tror ni?

Joho. Nog har den där lilla Loppan vaknat och ställt sig upp i sängen. Står där, hållandes sin morsas rumpa, och gör små, skitsnabba, hoppliknande knäböj som nån annan Cirkusprinsessa. Såklart med det där stora, lilla leendet som gör att man av-kärlek-svimmar, oavsett klockslag. Alltså. Juuuuniii! Som S säger ibland, när syrran gör något som inte faller honom i smaken….

Ja, några såna där cirkusliknande uppvak mitt i natten, är väl ingenting jag tycker att vi ska börja med. Lilla Grodan, alltså. Man kan svämma över av kärlek för mindre!

17022017-IMG_4721Och titta där! Någon kikade med kikare för första gången idag. Det där blev en ny hit!

17022017-IMG_4723Så drog vi till med extragott mellis. Minimannen vispade grädde med elvisp, helt säälv! (eller inte, men så länge han tror det så är det ju bra..). Vi åt färsk mango och grädde tills vi nästan mådde lite illa. 17022017-IMG_4726Mellan svängarna har det hängts nån tvätt, byggts koja och när Lillasyster tog sin andra långlur i eftermiddag, så drog jag och Bjossan igång vår favoritmusik. Dansade, lekte inte nudda golv och mitt i allt så norpade mamman åt sig ett överkroppspass också. Alla nöjda och glada. Man får ju inte vara dum, liksom. Bara fantasin som sätter stopp!17022017-IMG_4714

Nu längtar vi så till Vackerpappan kommer hem, så vi kan äta god fredagmiddag, ha sånt där fredagsdisco i Salen och äta chokladhjärtan.

Älskade fredag.

Önskar er en God Helg!

 

Lillafrun