10032017-IMG_5947

Och idag har det varit, och så fortfarande är, fredag.. sägs det.

Det hade kunnat varit precis vilken dag som helst. För hemma på Drömgården är det Vinterlov och det där med dagars namn spelar inte så stor roll. Vilka minnesvärda dagar det här blev. Jag och C och barnen har haft ännu en dag tillsammans. Ett Vinterlov där det vanliga vardagståget pausats och vi fyllt dagarna med mys som vi ju brukar, fast i en än högre dos. Tvättmaskinen på paus, torsdagsstädningen utebliven, extramycket kaffesörplande, ena pysselpåhittet efter det andra. Jag gillar ju vårt vardagståg, mer än något annat. Men det är både så, så skönt och mysigt att pausa också. Så får man liksom längta lite efter det där andra.

Och titta här;10032017-IMG_5949

Vi har blommande syréner här på gården. Mars, liksom. Minsann! Så himla häftig grej. Moder Jord. Det doftar rent himmelskt, faktiskt! 10032017-IMG_5951 Och där ser ni en pojke under förmiddagens bakningsprojekt. Minimannen var i sitt esse.10032017-IMG_5956Plötsigt var himlen klarblå och solen sken så härligt. Vi gick ut allihopa. Minimannen drogs på sparken och Lillan snusade i vagnen. Ner på byn det bar, för vi hade minsann fått en idé och behövde handla en massa saker som vi absolut inte hade hemma.
10032017-IMG_5963
Väl hemma dunsade vi ner oss skönt i snön. Öppnade Minimannen-post och så. Precis där hade jag gäärna suttit i typ en mindre evighet. Men då ropade hungriga lunchmagar. Gjorde inget. För den där färsk-pasta-lunchen var to die for. Mycket god, med andra ord.

Och vips,

10032017-IMG_5970…Så var vi ju ute igen! Den där sköna lilla Bönan, alltså. 10032017-IMG_5980
Efter mellisfika så var det dags för rond två av vårt bakande.

När vi var klara utnyttjade jag, min lyxknutta, att jag hade vännen C här och bad henne om barnvakt under en stund. Inga probs, sa hon. Lillasyster sov i vagnen, så Hönsmamman kände sig lugn. Storebror fick sagor lästa för sig och så hade dom spelat fiskspelet och plötsligt var ju mamman hemma igen. Braig stund för oss alla, alltså.10032017-IMG_6003Mamman med världens skönaste känsla i kroppen. Och lite kräkslut. Den där sista biten var nog jobbigast. Den över lägdan. I djupsnö. Men det var lite festligt också, på något vänsters vis.
10032017-IMG_6012Nu har vi fredagkväll. Sovande barn och surrande vänner i finsoffan.

Och i hjärteasken lägger vi ännu en så fin dag. Detta Vinterlov, blev något minnesvärt. <3

Lillafrun