25032017-IMG_666025032017-IMG_6663

Och så var det Sommartidssöndag plötsligt och det känns alldeles förträffligt, faktiskt.

För imorn är det måndag och den där skäggige kommer hem efter att ha haft en mastodontig uppdragsvecka. Över-dagen-till-sent-på-kvällen-vift tisdag och onsdag. Och borta-borta sedan torsdagmorgon till imorn. Så det har varit jag och stjärnorna. Vi har haft så fin långhelg vi bara kunnat tillsammans. Tillsammanshelger bara jag och barnen, är ju numera inte så vanligt och kan plötsligt kännas lite charmigt någon gång då och då.

Fast inte alls särskilt festligt när man känner sig en man (!) kort.. Typ vid såna där farsliknande stunder när man helst vi vara två päron. I alla fall veta att det andra päronet kommer hem liiiiite tidigare än om tre-fyra dagar framåt. Som i fredags. När jag precis lagat middag, tillsammans med två hungriga småbarn som lät som var sitt osmort gångjärn.

Då, behövdes vips ena barnet badas och ges nya kläder pronto och det andra barnet längtade efter mamma-mat. Till slut hamnar vi vid var våra maträtter alla tre. Sekunderna senare spills ett helt crushglas ut och mamman kör ännu ett klädesbytesrace och torkar golv och så vidare. Vi fortsätter äta. Igen. Och tuggan senare, från ingenstans, kommer Tecken På Herr Äckelsjuka, och gör att vi avbryter middagen på tre sekunder. Maj gadd, alltså.

Så då gick fredagkvällen mest ut på att typ hålla tummarna för att jag och J skulle klara oss och helst också att det bara var ett falskt alarm… för ungen var som vild och galen precis efteråt? Hade han bara druckit och ätit för fort? fortsättningen följde och testet blev när han fick sin efterfrågade vällingflaska på kvällen.

Och ja, nu vet vi ju, drygt två dygn senare, att det verkligen var så. Falskt alarm. Det har hänt ett par gånger tidigare, det där. Snabbdrickandet vänder om, liksom. Men jag vågade ändå inte lita till det och blev alltså till en början eld och lågor och tänkte ” å nej, vilken mardröm om vi åker dit alla tre samtidigt… hur är man kloakdykare och samtidigt tar hand om två småbarn, liksom?”. Som tur är behövde jag inte finna svaret på den frågan.

Nåväl.

I mitt hjärta sparar jag mycket. Men i just det där…

Och ej heller den där stunden på lördagkväll när barnen skulle nattas och jag ” skulle bara” en grej. Jag hade då verkligen inte hjärnan med mig. Utan gick med händer som nyss diskat. Blöta alltså. Och drog direkt in till tvättstugan där den där tumlaren står som inte fungerat på länge och som jag helt enkelt inte använt på typ ett år men som jag då bara tänkte att ”M har ju sagt att jag kan peta på det där överhettningsskyddet där bakom”. Nu när jag tvättat extramycket så tänkte jag försöka återuppliva den där mackapären. Men tänkte inte på att strömmen var på, att jag hade blöta händer och POFF flyger jag baklänges och har fått världens stöt av torktumlaren. Så vansinnigt otäckt och jag tror tusan det rök och blixtrade lite om mig därefter…. jag bestämde då, skakis i hela kroppen, att jag fortsätter med mitt jag-hänger-tvätt-i-hela-huset-rejsande. Bäst så.

Men annars, i hjärteasken?

24032017-IMG_6640Äventyr ute på gården med två busiga syskon. Min skatt!24032017-IMG_6646En Lillasyster som fått låna Storebrors stora blå tramptraktor och är prick så nöjd och mallig som ni kan ana. Lilla ärtan där!
24032017-IMG_6655Otroligt god kycklinggryta har lagats och jag hyllade matkassen ännu en gång.

24032017-IMG_6652Med sånt där ”vin” som till och med den här morsan kan gå med på.

25032017-IMG_6673

Förutom igår när vi hade Lilla-byn-dag och pausade, så har Vårstädningen tuffat på. Där ligger ett gäng ihoprullade, nytvättade mattor och väntar på nyskurade-golv-tider.

25032017-IMG_6671

 Alla har hjälpts åt….! Fast mest mamman, såklart. När barn sovit eller kunnat leka själva eller också har vi varit alla tre i en enda röra. Eller som idag, när S äntligen fick sin önskan uppfylld med ”En stoor stund” hos Farmor och Farfar. Då har jag gått ann som en iller för det sista här i hemmet.

26032017-IMG_6698

Och det där; Morgnar med nyvakna, gosiga ungar. Så mysigt! Och i morse när vi vaknade hade jag sån å-nu-är-det-vår-känsla i kroppen. Sommartiden är här! Och det kändes så paffigt ikväll, när det var så ljust ute, ännu längre. Tänka sig.. Sommartid. Vilket ljuvligt ord!!!

En långhelg med stjärnorna, alltså.

Nu sover dom gott och den här mamman har avrundat helgen på skönt vis. Med ett lagom jobbigt träningspass och en varm, skön dusch. Känns som att det blir tidig kväll för undertecknad. High five barnen!, vilken vecka och långhelg vi haft! …det känns nästan som när mannen varit iväg på VM-uppdrag i tre veckor! …

Nu checkar jag ut… glad, men himla nöjd och otroligt trött!

 

Lillafrun

 

 

 

G-VMBJT57ZE4