27032017-IMG_6795

27032017-IMG_6801Vilken otroligt skön dag det varit idag!

Vi belönade oss efter idoga dagar, genom att idag göra…prick ingenting! Typ. I alla fall så lite som möjligt, liksom. Vilat och bara-vara-varit. Lekt och myst, alla fyra tillsammans. Det, är vad vi pysslat med mest.

27032017-IMG_6774

På förmiddagen tog vi oss en sväng ut också. För att frisklufta oss och samtidigt leta fram ett par pallkragar och småfundera och längta efter luktärtsväggen. 27032017-IMG_6775Finaste pojkarna var mycket överens som ni ser! 27032017-IMG_6777

Juniflickan satt och begrundade. Skönt vindskyddad.

27032017-IMG_6768

För som det har blåst idag! Stormvindar! Vårvindar friska, så att säga. Det gällde att hålla i hatten. Och katastroftankar-morsan var rädd för träden som stod på svaj. Så det blev inte en så långvarig stund där ute. Förra våren föll ju ett träd precis vid Litens sandlåda… där han precis lekt stunden innan. Så, dom var faktiskt lite befogade idag. Dom där tankarna.27032017-IMG_6784

Vi har alltså mest varit inomhus och haft det gott. Det har spelats klassiska stycken på pianot medan minimänniska och bäbis tjoat bredvid. Sån där drömbild jag haft, som i Lotta på Bråkmakargatan.. när det är sommarkväll och barnen springer runt i nattlinnen medan Månskenssonaten spelas på pianot av ena päronet.27032017-IMG_6785

 Fast mest har vi hängt i köket. Vårt favoritrum. Sörplat kaffe, byggt Pippi-pussel, myst med bäbisflicka som blev så trött efter sitt bad att det bara inte gick att hålla sig vaken. Hon fick sova inne där på eftermiddagen. På mamman och i spjälsäng. Till en början av luren. Det kändes nämligen som att vagnen typ skulle tippa av blåsten (katastroftankemorsan..). Fast mamman lugnade tanken och bäbisen sov gott med sövande blåst runtomkring därefter.

Middag med alla fyra kring bordet. En pappa som hade mystid med kids medan mamman tog en rask kvällspromenad. Och så har vi nu till sist nattat barn tillsammans och är sådär siraps-sega och trötta. Det blir en kväll i Finsoffan nu.

Ja. En alldeles fantastiskt vilsam dag. Som både jag och mannen skulle klättra på väggarna av att ha sådär flera, flera på raken. Men, som var alldeles förtjusande skön just idag!

Lillafrun