30032017-IMG_6917Torsdag!

30032017-IMG_6905

S och J. Mitt i en morgonstund med påklädning för Storebror. Han, mycket koncentrerad. Och hon, högt beundrande. Som med allt annat han gör. Det är obeskrivligt fint att få vara med om det där. Syskonkärleken mellan sina småttingar. 30032017-IMG_6920 En grötfrukost med vår egen äppelmos. Mamma-limpa med lepa och äppeljuice i glaset. Och självklart kaffe därefter. Gott!

30032017-IMG_6926 Och där!

-Efter att J och jag varit iväg på föris och lämnat Storebror för några timmar lek. Så somnade J i vanlig ordning och jag passade på att sno runt en vända med dammsugaren, greja med tvätten och så. Ett race med fart! Gick verkligen rekordsnabbt då det ju Vårstädades bara för några dagar sedan. Men grus har det hunnit bli i massor i alla fall… så när det var nyskurat igen så gick jag ut i vackervädret med bäbisflickan fortfarande sovande i vagnen. En himmelskt tur! Jag älskar barnvagnspromenader! (OM någon skulle ha missat det…)

30032017-IMG_6931 Väl hemma igen hade vi också handlat med oss lite inför-helgen-gott och Helgblommor såklart!30032017-IMG_6938 Där är en liten nylunchad flicka som var kladdig från topp till tå och tog sig en liten luftartur… hon undrade bara för i hela friden fötterna ställde sig på varandra? Varför småtårna trasslade så? Och så vidare. GullJuni!! 

30032017-IMG_6943 Och mamman hade sedan en pusta-stund. Sörplade kaffe och knaprade en bit mörk choklad. Och tog och tvärshoppade lite på nätet. 30032017-IMG_6944 Tjoff, tjoff så hade vi hämtat hem Storebror. Så var det fest igen, tyckte J! Det är mysigt med Mamma-Juni-tid, det är det. Men det är fräsigast när vi är alla tre. Så är det bara.

Barnen gör mig till en blöt kärleksfläck, varje dag.

Som den där pojken. Som är så mycket människa i liten kropp nu. Och med det guldigaste hjärtat. Och dom mest farbrorliknande uttalandena. Som när han öppnade dörren i eftermiddags och det första han säger är ååh, vad det är nystädat! Går ett steg längre in.. drar en djup, skön suck och säger ååh, det känns vårstädat mamma!. 

(..håhå, sötpropp alltså!)

30032017-IMG_6946 Melliset uppskattades massor! 30032017-IMG_6950 Så när Lillan sov i vagnen på eftermiddagen,hjälptes jag och Minimannen åt att städa pappsens bil. M hade tagit min till jobbet så att vi skulle få ha fin-bilen. Medan S satt och sjöng ”det ska va gött å leva, annars kan det kvitta!”, gjorde jag Rymdskeppet skinande. 30032017-IMG_6951Och så blev det kväll.

Och efter middag och kvällssysslor, nattande av barn och småplockande efter dagen. Så har jag haft Emmeli-tid. Det blev ett skönt träningspass på gröna mattan och sån där spa-stund (läs: dusch i lugn och ro) efteråt.

Nu sitter den här mamman och har sån där vila-innan-hon-ska-sova-stund. Njuter av tanken på att det är fredag imorn och att vi har vanlig helg framför oss. Sån där hela-familjen-hemma-helg. Finaste sorten!

..Det har varit en alldeles vanlig HemmaMammadag, mao. Jag får inte nog. Det bara är så.

Hoppas att ni haft en fin torsdag, ni med?

Lillafrun