31032017-IMG_6993Det slår aldrig fel.

..Det klatrar allllltid som mest, när man står där en man (!) kort och försöker trassla sig ur dolda-kameran-liknande scener som mer liknar en fars än något annat. Men det är ju det där som är Livet, liksom. Är det någon gång man verkligen känner att man lever, så är det när klockan är 04 på morgonen.. två älskade barn skriker som Minigrisar och man ska försöka ordna upp det hela lite sådär småsmidigt, med en tröttmössa till morsa med nattligt noll i blodtryck..

Men det gick. Och jag konstaterade än en gång att vi är så galet bortskämda med ungar som alltid sovit/sover gott om natten. Förutom att natt-amma en gång om natten, sådär när dom är pyttebäbissmå. Bäbis och mor i sömn, eller bara tvär-vakna en liten stund. Utöver det, så har vi kanske haft någon nattlig krångelstund, max typ fem nätter, sedan Liten kom till världen alltså. Det är tacksamt. Och i natt var det Lillan som hade ont bekymmer. Och dessutom dryg snuva. Och nån slags liten feber..

Nedan i kursiverad stil följer natten.. skrolla vidare om du inte orkar läsa om en typiskt småbarnslivsfars!..

(Från typ 23 och fram till 03, sov vi väldigt hattigt jag och J. Hon säkerligen bättre än jag, för jag vaknar så fort att hon skruvar på sig minsta lilla. Eller ställer sig på huvudet i sömnen! 03.30 skriker hon rakt ut som en stucken liten Minigris. Typiskt icke-Juni-aktigt. Vi kliver upp, för att söka fram en liten alvedon. Då vaknar S och ropar ”Mamma!, Vad gör du?.. Å Mamma!? Nu blir det nog blött här!!”… jag dundrar in som en flodhäst i sovrummet och tar lilla ungen under ena armen och storasyskonet under den andra armen. Kutar genom huset, med mitt om-natten-mega-låga-blodtryck. Hinner till den där pottan i tid.. puh. Så blir det plötsligt skrikfest igen. Båda barnen. Den ena för att han ”fryyyser och vill ha kalling och pyjaaamas!!!” och den andre därför jag-vet-inte-riktigt-varför. Till sist får bäbisflicka både alvedon mot ont och droppar i lilla näsan för täppan. Som en blixt, hör jag hur treåringen plötsligt rusar ut och ställer sig i dörröppningen till vad vi kallar Blöjhuset.. med benen i kors och armen i sidan säger han ”Öh, mamma? Är Juni för-ch-ch-sch-sj-skyyld? (någon har lärt sig säga sch/sj/ch/sk-ljud och tycker alla ord med detta är mycket festligt. Till exempel förkyld. Så han var helt sonika bara tvuungen att kliva och upp och provsäga det ordet. Och jag får mig ett gott fniss och lite ny energi). Så går vi och lägger oss. Alla tre klarvakna.

Klockan är 04.

Någon börjar tjata på välling och en annan vill helst bara busa och den tredje soooova. Jag säger, grymt omoget, till S att ” jamen mamma vill ha hamburgare och pommes också!” (”man kan inte få allt man vill ha!” typ. HA HA knäppa morsan).

Då svarar han, med viskväsande röst

-”men mamma! När du fyller år! Då! Kan vi åka till hamburgeaffären och då! Kan DU! Få HAMBURGARE!”.

Jätteentusiastisk är han och jag dör av dåligt samvete och skyndar mig upp för att göra välling. Slurp säger det och han viskar innan han somnar att.. ”mamma? Det här var den godaste vällingen jag någonsin fått”. Med hjärtat kärleksont hos mamman, så somnar vi till sist om alla tre. Typ kring 05).

Vi somnade om till slut men försov oss idag såklart. Vaknade efter 08 och skulle 09 vara packade, morsan duschad, alla klädda, ätna och klara. Men, det gick det med. På något outgrundligt vis. Och vi hann till den viktiga tiden att passa i stan och dessutom runt på en massa roliga ärenden därefter. Allt tillsammans med Mormor och Morfar. Åh, En trädgårdshatt! sa S och tog på sig finaste stråhatten. Så den var han såklart tvungen att få. Äta korv på stan var också en höjdare. Lillan fick också en hatt. Så nu ser vi extra fram emot vår lilla odlingssäsong, med hatten på. Vad kan gå fel då, liksom?

Hemma från stan igen åts det lunch, alla tillsammans. Och så fredagsfikades det.31032017-IMG_6954 31032017-IMG_6962Och kramades hejdå och high fivades!31032017-IMG_6994Sen har här lekts..31032017-IMG_7002…och provats hattar och tittats på fredagsshoppingen.


31032017-IMG_6980 31032017-IMG_698431032017-IMG_6976
31032017-IMG_697331032017-IMG_6968

Som sagt. Sötaste trädgårdshattarna till småttingarna. Och sockersöta pyjamasar till liten bäbisflicka.

31032017-IMG_7007 31032017-IMG_7009Och till och med ett par blusar och tisha till morsan.31032017-IMG_6975

Men håll i hatten, alltså! Den här morsan dör söthetsdöden såklart, av synen av dom där två..

31032017-IMG_701731032017-IMG_7011 31032017-IMG_7014

Sen lugnade tempot ner sig, från att ha varit helt galet sedan många timmar. Fredagsfeelingen hamnade på topp. Det där nesliga snötäcket som lagt sig under natten, har droppat så härligt från taken. Jag och S var ute i solen medan Lillasyster sov i vagnen i eftermiddags.

Nu, har precis pappan kommit innanför dörren och vi ska äta fredagsfavoriten, färsk pasta med massa chili, vitlök, persilja och kräftstjärtar som står klar på spisen.

 Efter fars-liknande natt, så blev det Fredag… håhå, så underbart!

Ta hand om er och ha en god helg, alla ni!

Lillafrun