10042017-IMG_7562Det är måndag morgon och vi har Påskveckan här. Jag och barnen smiter hemifrån ännu en dag. Från påskpynt och renoveringsstök, till Lilla byn.

-Just nu har S sörplat kaffe-med-massa-mjölk-kaffe ur pyttliten kopp, tillsammans med Mormor och håller nu på att bygga modelljärnväg tillsammans med Morfar. Själv sitter jag i mina pärons finsoffa, framför en sprakande brasa. Just uppassad med en macka och kaffekopp. Här finns det inte risk att gå hungrig, ens en sekund. Lilla Mamma och Pappa. <3 . Juniflickan har precis somnat i vagnen ute på altanen. Jag är smått avis på henne. Som får ligga där bland varma fårfällar, i friska luften och med regnet smattrandes mot taket sådär sövande. Aptråkigt väder, men regnet låter ändå vårigt på något vis..

Jag är så himla trött idag. Hittills har jag varit oväntat cool när min Brandisman drar iväg på larm. Som i lördagsnatt, cool fru. Men igårkväll. Inte cool fru. Så den där spa-stunden byttes ut mot tok-oro-stund. Men till sist kom han hem. Med sot på nosen och så välkommen hem att det inte var klokt. Och sen har vi sovit gott i natt.

Morgonen startades tidigt. Med lite för lite sömn i undertecknads kropp. Jag behöver ganska mycket sömn. Mycket mer än den där skäggige alltså. Han var uppe före mig idag och har startat sin hel-lediga vecka med ännu mer gårdsjobb. Underbart med Vackerpappan hemma en hel vecka (!!!). Jag och barnen vaknade tillsammans strax därefter, petade i oss frukost och packade lilla över-dagen-väskan. Och så åkte vi alltså hit, till mor och far, idag igen. Tänk sån lyx, att vi kan göra precis så.

Hemma på Drömgården pågår roligheter. 10042017-IMG_7564

Fast efter helgen, som varit så fylld av hjärteont…så känns det, som ju alltid känns roligt men världsligt, än världsligare. Men vi uppmanas att fortsätta leva vidare. Inte bli rädda. Det är inte lätt. Jag är nog det alldeles perfekta bli-skrämd-offret.

Ta hand om er och ha en så god start ni bara kan på denna Påskvecka!

Lillafrun