IMG_6187IMG_6198En allra, allra sista augustidag för denna sommar.

Vår började snortidigt. På ett sånt där ”super-superkrispigt” sätt. Med lätet från en katt som hade fullt sjå att lägga små pölar på golven med snuskigt begagnad kattmat. Håhå, god morgon, Emmeli! …. jaja… Dagen var igång där efter och det bestämdes att det faktiskt var skönt att kliva upp och starta torsdag. Mattorna åkte ut på en gång och vi tog oss en lång och skön morgon här hemma, kidsen och jag. Svisch iväg mot Föris sedan, sista dagen för denna vecka. Mor och dotter drog iväg och handlade för att sedan landa hemma på gården igen. Utelek innan sovstund för Lillan. En älskad MammaMormor svängde in på gården för några minuters prat och surr, sånt där som är så värdefullt, innan hon åkte vidare för sitt ärende. När Juniflickan sov, hann jag precis hur mycket som helst. Så skön känsla. Kylskåp blev urtorkat och fräscht och fylldes därefter med helghandlingen. Blommororna blev näringsvattnade, var sak hamnade på sin plats i hemmet och så drog städracet igång med väldig fart. Och någon timme senare njöts Nystädatkänsla för fullo. IMG_6183

IMG_6199
Tycker så mycket om vårat gammkök. Minimannen kommenterade dock häromdagen att han tyckte köket såg ”liite traasigt ut, mamma?” … och det var jag såklart inte sen med att hålla med om. Men, så småningom är det på planen.

IMG_6181Lite smyghöstigt med rönnbär på köksbordet.

IMG_6178Man vet att det är nyskurat när småtting blir blöt i rumpen av ett rumpplask. Lilla Älskade Juniflicka.

….

Jag och Lillan lämnade hemmet och kutade iväg. Rundan och hämtning av älskad på väg hem. Ett stopp för mellis och lek på Lekparken därefter. After Föris. Och sen spring hemåt igen, för ännu mer mysigt After Föris. Innan Pappan rullade in på gården och den där mysiga vardag-kväll-stämningen infann sig.  IMG_6194

Jag njuter nu av torsdagsfrid, nystädatkänsla, att alla är samlade och av att dessutom ha vetskapen om att vi imorn tar tillsammanshelg. Så efterlängtat.

Nu ska det Pettson-och-Findus-läsas och bäddas om två små. Kvällen som sedan var tänkt för spikande blir nog inte av, regnet öser ner. Kanske någon mening med det… det får bli en göra-ingenting-kväll!

Ha det så gott alla ni!

 

 

Lillafrun