IMG_6971 IMG_6977Två bilder på två skruttisar mitt i höstplantering.

Å. Vilken fantastiskt seg måndag. Kanske segaste någonsin.

Tempot har varit (nästan) noll och det har varit ganska skönt så.

Surväder. Men vi gav oss ut i alla fall. Vandrade över gården och fann minst tusen svampar. Minst. Både stora. Och pyyyytte,pytte små. Så lekte vi skepp på högen av förra-hösten-fällda träd. Och planterade dom där lökarna. Medan Lillasyster sov långvila, spelade jag och Storebror memory och byggde en labyrint. Väldigt mysigt.

Ikväll gjorde jag och M något som kändes smått överhurtigt med tanke på hur tröttig dagen varit. För en vecka sedan när jag promenerade strax efter 19, hann det bli nästan-kolsvart innan jag var hemma. Nu, en vecka senare, har det hunnit bli såå mycket mörkare. Men jo, vi hade bestämt springtur ikväll och bäddade ner fleeceungarna skönt i vagnen och drog iväg. Och vilken tur. I dubbel bemärkelse! Så tur att vi gav oss ut, för så härligt det var. Det kändes lite som om vi flög fram. Man ångrar aldrig ett träningspass. Så är det verkligen.

Ok. Nu till tre svar på ofta förekommande frågor. I vanlig ordning är det så mycket lättare för mig att fånga upp era frågor här i kommentarsfältet än på instagram (@lillafrunsdagbok) där flödet rullar på på ett annat sätt. Så har jag missat någon fråga, eller om ni helt sonika undrar över något särskilt just nu, så kan ni ju ställa den i kommentarsfältet här nedan.

1. Vad heter vagnsmodellen ni har? 

Som enkelvagn har vi en Emmaljunga Mondial Deluxe 2014. Sprillans nyutkommen mao, när Storebror S föddes. Funkar lika fint nu till Lillasyster J. Bild på den finns till exempel HÄR. Vår Syskonvagn är en Thule Chariot Sport 2. Funkar lika bra att gå, som att springa eller cykla med. Går även att åka skidor med, men det har vi såklart inte hunnit testa då den införskaffades i våras. Finns ett helt inlägg om den vagnen HÄR. Vi är sålda 1000 gånger om!

2. Vilken färgkod har ni på huset?

På fönsterna målar vi med en vit linoljefärg, titanzink. Närmsta ncs-kod är; 0402-Y07R

Fasaden är målad med Teknos Tranemo äkta linoljefärg vit.

Foder, midja, knutar etc är målad med en linoljefärg som heter 7 % Grön Umbra (Närmsta ncs-kod är; S15o2-Y. Och ”Drömdörren”, vår ytterdörr, är målad med densamma fast med en procentsats på 15 % (Närmsta ncs-kod är; S2502-Y). Slutresultatet kan vi förhoppningsvis bjuda på snart.

3. Hur stort är erat hus, egentligen?

Cirkus 12 meter långt, 10 meter brett och nästan 10 meter högt. Inte konstigt att brädfodringen av två sidor känts som ett mastodont projekt.

God kväll!

 

Lillafrun