IMG_8452IMG_8456 Så blev det söndag.

Med bakande tillsammans med Liten, Den Världssöte Bagaren. Söndagstränande. Spikande av foder. Och vännerbesök så vansinnigt efterlängtat. Idan och hennes F. Ni vet, min bästis sedan lillskolan liksom. Det är typ evigheter sedan vi sågs nu, men det spelade såklart ingen roll. Allt som vanligt. Kärlek på den. Och alltså, chokladkakorna jag och S snodde ihop till morgonen; succé. Lovar sända er det så enkla receptet! Mormorssockerkakan som vi doftade ”snö” på, gick inte av för hackor den heller. Så enkelt. Och så gott. Alla var väldigt taggade på det där fikat…IMG_8459IMG_8462 IMG_8465
Det går nog knappt en dag nu.

Utan att jag tänker på, hur skönt det är att vi är här hemma tillsammans. Ingen Pappa M som uppdragar tre-fyra dygn i veckan på annan ord, menar jag. Inget gräv i magen för å-snart-åker-han-igen-tankar. Det är gudomligt att kunna ha mysigt fredagsmys tillsammans med gullisarna, till exempel. Och somna tillsammans i mörka novemberkvällen. Ingen mamma som ligger med uggleögon eller drömmer mardrömmar om hemskheter. I fredags, efter min och barnens fina kyrkorunda, var det en sån där njutarkväll. Vi såg lång disneyfilm alla fyra i Finsoffan och åt hjortronglass. Så himla mysigt.

Och så igår, då. Då hämtades småttingarna av Mormor och Morfar. Varpå jag kunde dra ut i gula huset och tvätta, slipa och måla första lagret färg på Minimannens nya säng. Såå pillrig att måla. Men den kommer nog bli fin när den är klar. Vad skönt det var, att jobba i lugn och ro.. kom på mig själv med att tänka nu vaknar nog J snart. Mannen jobbade inne i köket och njöt han med. Väldigt trevligt att mötas för han-och-jag-lunch inne någonstans på mitten av dagen. När mörkret fallit, tog vi pappsens bil (eftersom vi till morgonen bytt bilar med tanke på bilstolar osv.) och styrde mot Hemmahemma. Så himla mysig biltur alltså. Kändes som om vi var tonåringar igen. Lånade pappsens bil. Spisade tonårsmusik. Och var plötsligt 19 på nytt. Världslyxen sedan, att få pussa småttingar som haft det hur bra som helst, äta helt gudomlig mammalagad middag och sedan hoppa in i pappas vedeldade bastu. Himmelskt.

Vilka fantastiska helgdagar det har varit och är. Eftertänksamma, fina, med massor av Tillsammanstid både familj och vänner. Hoppas, hoppas att ni haft och har det gott, ni med. <3

Strax ska vi äta älgköttgryta och njuta söndagkväll. Det är så förbenat lyxigt… att vår helg fortsätter lite till. För imorn är det Tillsammansmåndag. Livslyx.

Lillafrun