IMG_8777

Så blev det torsdag.

Jag och barnen vaknade i nuförtiden-vanlig ordning; Snortidigt. Sedan vintertiden bara är det så. Nytt påfund för oss med så tidiga morgnar, vi får väl se om det håller i sig. Fast förresten.. i morse var det jag som vaknade först och låg och väntade på att småttingar skulle vakna. Mysigt. Lång och lugn morgon sedan där ettåringen oknussligt beställde; Ägg! strax efter att hon slagit upp sina blå.

Sen svischade en lycklig, åter piggelin, pojke iväg på eget äventyr. Några timmar lek med småvännerna väntade och S var så glad. Förstå, vad härligt!

IMG_8766

Jag och Lillan började torsdagstädningen. Lite extranoggrannt. Det behövdes.

IMG_8769När Lillan skulle sova, gick vi en liten tur på gården. På baksidan lagårn finns bland annat enris. Det fick bli helgbuketten. Så fint. Och så nipprigt hela alltet. Skönt med friskluft och sol mot kind, än om det blåste iskallt. IMG_8774Vår vackra lilla Juniflicka. Prick hur härlig som helst. Så go och förnöjsam tjej. Men med ruter i! Det är bra det, säger mamman.

IMG_8779Så ovanlig tid sedan. Bara jag inne i huset. Förutom katten som låg på sofflocket och solade och tvättade tassarna.

Jag fejade och grejade i en väldans fart. Och till sist var det där lite novembervissna och småbarnslivskladdiga hemmet alldeles särskilt skinande. IMG_8790Vinterfint med enriset och allt! Ingen ny kökshandduk på bordet, utan en nystruken duk. Och lite utbytta ljusstakar och så. Plötsligt kändes det på något vis nytt och så fräscht. IMG_8783Härlig är den där stunden, när golven är precis nyskurade och allt är på sin plats. Sen är det ju faktiskt än härligare när rummen fylls med liv; skratt och gråt, brödsmulor och pastabitar och allt däremellan.

IMG_8785

Som ni ser fattas lite färg på foder och listen längst ner på två utav fönsterna. Men som tiden varit det senaste, så har den inte räckt till till så mycket sånt fix. När M väl kommit hem från jobb och uppdragande, så vill han såklart inte kasta sig på renovering det första han gör. Utan pussa fru och småttingar istället. Och det älskar jag honom så för. Strax är det klart, det törs jag lova. Jag funderar på vad för julestakar som skulle passa i fönsterna…

IMG_8791

Vinterfint kök!

Efter lunchdate med liten Juniflicka och ett träningspass tillsammans med densamme (jaa.. det är trögt att träna den här tiden på året tycker jag… men såå skönt det är att ändå inte ge sig. För den där energin det ger, är så extra-viktig nu.)… så susade vi iväg och hämtade hem en efterlängad Storebror som var glad över att ha fått leka i alla fall en gång denna vecka och på samma gång så glad över att få ta helg.

Näpp. Nu är det kväll och strax middag. Idag blir det köttfärsbiffar, rotsaker (potatis/morötter/rödbetor) och fetaostcreme här hemma. Mums!

Ha en fin torsdagkväll alla ni!

Lillafrun