07122017-IMG_9426

Min älskade Ögonsten.

Igår när vi var ute i snöyran och rullade snögubbe, han och jag. Det var en alldeles särskilt bra dag, det där.

Idag vaknar vi till fredag. Tassar upp och tänder ljus i ett nystädat hem. Och konstaterar att vi nog tar mysa-inne-dag. Stackars lilla snögubben, ligger som en platt pöl på marken. Och den vackra snön är utbytt mot regn på tvären. Nåväl. Vi har ett varmt hem att skrota runt i, så ingen nöd. Just nu myser barnen framför en Pettson & Findus-film och jag har inte ens hoppat ur pyjamasen ännu.

Och ni! Juliga Karamellrecept, ju. Tänkte dela tre utav mina favoriter med er. En utav dom gjorde jag förra helgen, som nu står i glasburkar i mitt Uteskafferi, sådär lagom kalla.

03122017-IMG_9276

Mjölkchokladfudge med salta jordnötter

 

150 g mjölkchoklad 

50 g smör

1 msk honung

1 dl ljus sirap

3 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl salta jordnötter (ta meer, det gjorde jag. minst en halv deciliter till!)

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills blandningen får en temperatur på 120 grader (tar ca 20 min) och rör om då och då. Hacka jordnötterna under tiden det håller på att koka. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och honungen. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp i 2 minuter. Bryt chokladen och häll ner den i blandningen och rör om tills du får en jämn smet. Tillsätt sedan dom krossade jordnötterna och rör om. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna i kylen. Skär upp i bitar! Och njut.

03122017-IMG_9278

Fler Juliga Karamellfavoriter;

Hemmagjorda bountys. Recept HÄR!

Rocky Roads. Recept HÄR!

Ha en fin fredag, alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4