Det är måndag.

Februarimorgon. 25 grader kallt utanför dörren. Solen strålar genom fönsterna. Vintertäcken att kura under tillsammans med nyvakna, nattvarma små. I köket slamrade mannen med grötpannor och kaffebryggande. Ni förstår ju. Lyx.

Älskar dessa Tillsammansmåndagar! Samtliga här hemma gör det, såklart.

Jag vaknade med sån lyckokänsla och härlig energi. Efter frukosten började jag stöka i köket. Skönt med ugnsvärmen, allra särskilt idag!

Nu är det två dygn sedan S råkade ut för Äckelsjukan. Vi andra kan fortfarande trilla dit, men jag tänkte äsch, jag fryser ju brödet. Och granolan får väl också åka ut i vinterkylan och frysas då. Fräschhetstanken, ni vet. Ska erkänna att jag grejade sådär lite i smyg så att inte barnen skulle vilja vara med. Omöjligt i det här hemmet där småttingar alltid är med mig vid bänken, vilket är något är något av det mysigaste (och fartigaste) jag vet. Men nä, inga småhänder i degen idag. Mäta och hiva i, det gick såklart bra.

Dubbelsats av granola (recept HÄR).

Och dubbelsats tekakor (recept HÄR) blev det idag.

Ljuvligt av stå i solbadande vinterkök och baka och greja.

Mer än godkänt tror jag minsann att jag fick också av Lillan, som var allra först med att provsmaka.

 

Till eftermiddagen gick vi promenad hela familjen. Sovande småttingar och renoveringspladdrande päron. Den där vagnen alltså. Helt gudomlig. Vi har inte ångrat det köpet en endaste gång. Genom snön nu är den helt otrolig också. När Lillan skulle komma till världen ville jag ju ha en ”vanlig” syskonvagn, ni minns. Som såg sådär myyysig ut för en liten bäbis. Så hem det bar med en sån. Men när Lillan skulle byta från bäbisdel till sittdel, så var jag redo för denna. Mannen tyckte ju egentligen att vi skulle kört på denna på en gång. Men någon råkade få sin vilja igenom. Hutlöst dumt för pengapungen, men jag tror det är glömt sedan länge. Mitt tips är, till alla ni som funderar på att köpa en sån här vagn; gör det!

Och titta där, en Preggomamma. Bebbemagen sa plötsligt poff för ett par veckor sedan och nu är det en riktigt härlig bebbemage att klappa på. Det puffas, sprattlas, sparkas och hickas (troor jag, lite dimmigt ännu det sista). Ändå så himla overkligt ännu att vi om några månader faktiskt ska bli en till här på Drömgården.

Mannen tittar på mig lite sådär finurligt. Pussar på mig och småler. Och mumlar något om att är du gravid eller? en får gratulera..! 

…och jag bara veet att han tycker att jag är galet städig, bakig och ordningsam just nu- än mer än vanligt. Och så ryker det ur öronen på mig emellanåt. Då låtsas precis iiingen om mig och trion är så eniga. Har du psykbriit eller, mamma? undrar snart-fyraåringen då.  (Psykbryt, alltså… ni vet. Det kokar över). 

Rykande varm soppa och nybakta tekakor till middag nu. Sen väntar kvällen med målarverkstadsfejande och kvällsmys.

 

En sån måndag. När vi investerar. I livet, liksom. Tillsammans.

Lillafrun