Det där ljuset och den blå himmelen som mötte oss i morse när vi vaknade, blev bara en hur bra start som helst på denna söndag. Gode himmel. Vilken härlig dag.

Medan dom två som vill äta så fort dom vaknar (Juni och mannen) klev upp och frukoststökade, låg vi andra kvar under varma vintertäcket och pratade med Minsting i magen. Vilken stund. S kan ha hunnit känna en buff i sin lilla hand. Tätt följt av orden Jag äälskar Lillebror, till lilla bäbisen.

 

Efter frukost blev det pyssel och kalasbakande. Prick hur mysigt och rörigt som helst att baka hela gänget tillsammans. Busiga Skrållan. Fast hon är faktiskt lika road av att plocka tillbaka som att riva fram. Toppen, ju!

Så stort att fixa inför 4-årskalas. Jag jobbar verkligen med tanken… fyra år. fyra år. FYRA år!?!?. På ett sätt, helt och hållet självklart. På ett annat, smått ofattbart.

Kolasnittar och Syltkakor (eller mer kända kanske som hallongrottor) fick det bli. Alla var mycket nöjda över resultatet. Och såklart blev det obligatoriskt provsmakande sedan!

Mysigaste sortens söndagsbestyr!

Mannen har även idag jobbat på övervåningen. Rivit en vägg bland annat (kika på instagram stories @lillafrunsdagbok .. för att se resultatet i film!). Hallen/korridoren mellan blivande sovrummen kommer bli hur fin som helst. Medan Lillan snusade gott ute i friska luften var jag och Miniman på tur runt vår gård. Det är alltid trevligt. Galet snödjup, som gjorde att jag trodde att jag skulle behöva lyftkran för att ta mig ur en grop vid ett tillfälle. Vi hade så roligt och skrattade gott, Liten och jag. Svischade fram med sparken och riktade ansiktet mot värmande solen gjorde vi också. Njutbart.

När SnickarFarfar kom på eftermiddagen dukade vi fram gott mellis, innan männen hade några timmars jobb till där uppe. Här nere söndagsgympades det och lagades vegetarisk lasagne. När M väl kom ner tyckte jag så att han var värd riktig friskluft (och inte bara andning genom en mask för att hålla sig från gammdamm) och puttade med kärlek ut honom på löptur. Det uppskattades massor. ”men ska jag inte hjälpa dig med någonting nu då?”, sa han såklart. Nix. Det skulle han inte. Sådetså. <3

Nu är det söndagkväll. Middagen ligger i magarna, diskmaskinen jobbar på. Ljusen är tända och vi har sista helgtimmarna framför oss. Tacksamheten sköljer över mig.

Hoppas att ni haft en härlig söndag, ni med.

 

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4