Pakethögen. Traktor- och hjärtemackorna. Kärleksmumsen med fyranljuset preppat. Jordgubbar i kaffekopp. Och juice med smak av apelsin och mango. Precis sånt han älskar. Stora ballongfyran beredd och genom hela huset ett låångt, långt paketsnöre… ”Kusten är klar!”

Bara två som tvekade. Sallekatten som undrade varför vi dragit världens längsta leksak genom huset. Och…

…Lillasyster. ”Skojjar ni med mig, ska jag vakna NU!?”. 

”Jaaa, må han leeva. Ja, må han leva… hurra, hurra, hurra, hurra för Storebror Sixten som fyller 4 år! Grattis på födelsedagen älskling!”Älsklingspojkar.Fladderhjärtig mor med det dyrbaraste hon har.

Födelsedagsmorgon!

”Men vad är det här?” 

På lappen stod det; ”Grattis älskade Sixten på din 4-årsdag. Mamma, Pappa och Juni ääälskar Dig. Följ snöret för att nå målet……”

Iväg det bar! På hinderbana..

…fasligt spännande!

Och där bakom var ju målet. Det stora paketet. Med dom två söta bandymålen. Vilken hit. Så lyckat alltihop! (Ja. Päronen kände sig mycket nöjda).

Det här är det bästa födelsedagen någonsin. Vilken god frukostbricka. Med kääärleksmums. Och JORDGUBBAR!”

Älskade barn. Vår älskade S.

För precis fyra år sedan gjorde du mig till mamma och den finaste mannen jag vet, till pappa. Tack för det. Tusen gånger om. Det är det finaste i livet. Att få följa dig och din Lillasyster på er resa genom livet. 

Idag fyller han 4 år.

Han med det varmaste storlilla hjärtat. Han som älskar att vara med på ”riiktiga saker”, som han säger. Baka med mamman, snickra med pappan. Lika kul är det att klättra i snöhögar, svischa fram på lilla sparken och skriva namnen på dom han älskar. Annat hjärtegott för vår Miniman är att skruva med Farfar i garaget, spela Rock´n Rolf med Morfar, baka kaka med Mormor och sy med Farmor. Leka med kusinerna och busa med småvännerna.

FödelsedagsMinimannen. Som är en hejjare i köket. Utrbrister ”åå vad fint och nystädat det är här!” när mamman gnott runt i hemmet. Han som tackar sina föräldrar var dag. För att vi finns. Ger honom mat. Och tar hand om honom.

Han som också är härrrrligt viljestark.. argumenterar och gör päronen gråhåriga mer än en och tusen gånger. Han som kan vara prick hur retsam som helst mot henne, men för det allra mesta bara är så go och så mån. Om sin Lillasyster.

Han som pratar om barnen i Afrika och i småpanik en gång under senaste året skrek ”MEN SKICKA PENGAR DÅ!” då han hörde att det var en grej vi kunde göra, för att hjälpa.

Den där lilla Minimannen. Med Farbror-uttalanden och såna filosoferingar som får oss att dåna. Med ett vokabulär vi kanske inte väntade oss att en snart-fyra-åring skulle ha men som vi till fullo njuter utav. Och han med. Han som mitt i vispandet av kakan stänger av elvispen bara för att säga ”mamma! jag ÄÄÄlskar dig!”.

Han som är den finaste Minimannen på jorden. Han. Fyller 4 år idag. Och vi ska fira hela dagen lång.

 

Lillafrun