Jag tänkte på det där med att äta mer vego…

Förut trodde jag nog att det var så himla krångligt, jämfört med att bara addera köttigt protein till middagarna liksom. Men så är ju inte fallet. Och så himla gott det är med vegetariskt. Vi har inte någon tanke att sluta äta kött, inte alls. Men mer balans och smaker från flera världar, det är tanken.

Vi tycker mycket om att äta matiga sallader här hemma.

Plockig, rolig mat för barnen. Och något som ju är så lätt att i ett knyck göra helt vego. Jag har inget prick-och-precis-recept. Bara ett gäng gooda ingredienser, till en variant av middagssallad vi åt häromsistens. Ni får dom här. Och hur härligt att laga middag i Solbadande Kök!?

 

Ljummen halloumissallad!

 

  1. Koka pasta, bulgur eller sno ihop en skål couscous (älskar det sistnämnda.. tycker bara att det är lite svårt för minis att äta..)
  2. Stek halloumi, aubergine och grön sparris
  3. Lägg den ljumma pastan i en stor skål och blanda med mozarella i småbitar… rör ihop så mozarellan blir sådär gott krämig.
  4. Skvätt över en god olivolja, salt och peppar. Riv över ost också, om du har det. Jag hade en snärt parmesan som gjorde lite väsen av sig där i kylskåpet och blev perfekt på toppen av pastan.
  5. Dundra sedan i en massa gott; oliver, strimlade soltorkade tomater, bönor i olika färger och former. Babyspenat och pyttetomater. Hacka det stekta och strössla med det på toppen.
  6. Ät och njut. Till en brödbit eller inget alls.

Barnen älskar mat som den här. Det är ju en härlig upplevelse liksom. Massa goda, klara smaker. ”jag äälskar bönor, mamma! ”sa den ena, medan den andra åt aubergine som om det inte fanns någon morgondag.

 

Easypeasy och så gott!

 

Ha en skön tisdagkväll nu!

(… och som sagt, det ena behöver inte utesluta det andra. Idag smörade jag för min Miniman och serverade fiskpinnar till middag. Jag gillar ju att dona från grunden, som ni vet. Men vad tusan, fiskpinnar älskade jag också som liten och kommer ihåg att det var fest när det serverades hemma också. Kall sås, kokt potatis och massa grönsaker så blir ju det en finfin småttinglivsmiddag också. Älsk på det, ju. Livet ska vara härligt!

Nu ska jag strax doppa två skruttungar i varsitt bad. Drömmen om ett badkar är stor, men tills vidare funkar det ju fint med varsin badbalja att sitta och skvätta vatten på varandra emellan i!)

 

 

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4