Det blev Påskafton. Och köksskåpet var fullt av fuffens.

Familjen vaknade och en liten Miniman hurrade över att Idag är det P å s k a f t o n! . Kramkalas med syrran på det!

Tjopp, tjopp var hela familjen uppe. Någon drog direkt till sin klädlåda och skulle såklart välja sina kläder själv.

Sådärja. Visserligen nytvättade leggings, annars gammstrumporna från igår och en pyjamaströja från Storebrors låda. Juniflicka nöjd så. På några minuter var första gröttallriken i magen på den minsta i familjen, medan vi andra inte ens hunnit sätta oss.

Så knackade det på dörren! Så himla spännande att vissa höll på att kolavippa.

Plötsligt stod kaffepannan i hallfönstret. Och där i, en lapp… om att lilla gänget skulle gå på Äggjakt!

Ledtråd, efter ledtråd betade dom av. ”Nästa ledtråd finner ni där man ställer tallriken efter man ätit”. Nästa ledtråd finner där man lägger mössan och vantarna efter att man varit ute och lekt…”. Och så vidare.Och titta där!

Efter att ha följt små spår i snön… efter Påskharen som tappat karameller ur fickorna… så låg dom ju där;

Äggen och påskpresenterna.

Mycket nöjda småttingar, förstås.

Pojkarna bänkade sig på dirketen med legot. Medan Lillan, som fullkomligt älskar att bära runt på figurer, säga namnet på dom eller få namnet berättat för sig. Hon, fick det där färgglada gänget i påskpresent. Babblarna. Oooomöjliga att lära sig namnet på, tror jag. Men det verkar inte J tycka, Diddi, Babba, Doddo… kvittrar hon så nöjt.

Ja, Vilken höjdare alltså. Äggjakt!

Säkerligen något vi kommer göra igen. Var hur roligt som helst för både stora och små. En mysig påsktradition får det blikanske?

Och fortsättningen av dagen. Det tar vi senare.

Nu går den här mammans ögon i kors snart. Längtar efter att den där skäggige alldeles, alldeles strax ska rulla in på gården. Jaa… nää.. dagen blev inte som tänkt här, nej. Tråkigt att vara ifrån varandra när tanken inte alls var så… fast samtidigt har vi haft det väldigt, väldigt gott i alla fall. Dessutom har vi ju flera till tillsammansdagar som väntar. Hade vi igår vetat om att det där kris-smset skulle ha kommit i morse, så hade vi nog inte kunnat ha en så avslappnad dag igår som vi hade. Så samtidigt är jag glad att det blev sådär oförhappandes. Strax, fortsättning av pärlbandsdagar.

Glad Påsk till er, igen och igen och igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4