Jo, nu tusan är våren på väg! 

Å.

Det här vädret, alltså. Vi njuter massor. Ni med?

Snön smälter, leran kommer fram från höstens fibergrävande, vi jobbar med olika saker här hemma på vår lilla (ganska så stora) gård och innesysslor sparas till solen gått ner och barnen sover. Typ som att måla fönster. Eller snickra fönsterramar. Så länge solen är uppe är vi ute så mycket vi bara kan. Äter lunch och mellis på gamla trappan, leker i vattenpölarna och vissa försöker också få härlig nytta gjord samtidigt.

Fredagsmysmiddag med Farmor och Farfar här hos oss. Brödbakande. Gympande. Frösådd. Och vårteckenletande. Det, har helgen också bjudit på.

Idag har vi tagit oss an Gårdshuset. Hela Storlilla gänget har hjälpt till på sitt vis. Mys!

Ni kommer kanske ihåg i somras, när vi hade den där fantastiskt uppskattade Taikonsdagen här på gården? När Storfamiljen kom och hjälpte oss och gjorde det möbel- och saktomt på vår övervåning, förutom i ett rum som jag ju rensat nu i vinter? I alla fall. Förutom en massa som vi åkte iväg med på direkten, så flyttades en herrans massa möbler ut till Gårdshuset och det har mer eller mindre inte gått att gå in där nästan. För under vintern har det visst blivit en liten sopstation där också… julklappskartonger och annat till fördärvat. Blandat med för mycket möbler och utrensade kläder och gudvetvad.

Det har varit så mycket snö i vinter att det inte varit på kartan att ta tag i det där. Vi har ju knappt kommit dit ut, liksom. Förrän nu.

Så idag har vi haft en helt uuuunderbar Rensardag i vårt fina gamla Gårdshus.

Ljuvligheternas ljuvligheter..

…särskilt för en Städmaja som dessutom är preggo och i sån Boa-fas att hälften hade varit nog.

Välbehövligt pausande har vi förstås tagit oss också!

Nu är Svärfars stora släpvagn lastad till bredden med möbler och skräp. Imorn väntar en tur till tippen och skänkeshaket. Såå skönt. Kläderna skickar vi till Ukraina.

Det där huset är så himla trevligt. Gulliga köket, med gå-in-i-skafferiet. Eller rummet med den runda kakelugnen. Fönsterna är vackra och spegeldörrarna likaså. Tänk att göra i ordning det… men det blir nog knappast jag och mannen, känns det som. hah!

 

Ikväll vet jag ett gäng som kommer somna ovaggade. Men det är väl ändå skönaste tröttheten, när man jobbat med kroppen!

 

Hoppas att ni haft härliga helgdagar och få en god söndagkväll nu!

Lillafrun