För 17 dagar sedan susade vi in i Bäbisbubblan.

Älskade Bertilbäbisbubblan alltså. Så mycket mys och kärlek. Så många dagar av Alla-tillsammans-tid. Väldigt uppskattat. Av samtliga.

Idag har vi haft junisöndag.

Som en sista dag i denna bubbla, för att sedan bryta den lite, lite kommande vecka, prova på livet som HemmaMamma med 3 (håhå alltså!) små och med mannen åter på arbete… för att sedan ha en riktig Bäbisbubblasommar.

En snurrar i klänning. En blåser såpbubblor. Och den tredje skruvar ihop lilla bordet som Skrållan fick av oss i 2årspresent.

Mitt i dagen när småsyskonen sov, kände jag jag det här är sommar på riktigt-känsla när jag kunde säga till Minimannen ”ät så många jordgubbar du vill”… billiga älsklingsbär på lill-ica, så vi har nu gott i frysen till höst och vinter.

Jag är snart känd på byn som hon som vill ha alla gamla saker som dom flesta tycker är rat. Men! Glad är jag för det. En drös fina trasmattor är den senaste gåvan jag fått, bara sådär. Lycka, ju! En la jag på verandan på en gång.

Det där är också lycka, blomster.

Min älsklingspion blommar nu också.. den njuter jag så av.

… och så tänker jag på min Mormor, som hade den största pionen i byn. Jag blir varm i hjärtat och får längtknip i magen efter henne.

En liten tvättkorg med viktvätt fanns även denna dag… men jag tycker faktiskt det där med tvätt är som avkoppling. Längtar mig nästan grönögd efter en riktig tvättstuga. Fast tills dess är jag så nöjd med den lilla skruttiga, fukttrötta, vi har. Det funkar ju fint, liksom.

Här ser ni en glimt från Salen idag också. Blir så himmelens fint med nya fönster även där inne, förstås.

Ikväll bäddade vi ner alla små i vagnarna och tog oss en natta-barn-tur. Så vackert ute att klockorna stannar!

Och nu råder njutbart kvällslugn. Tre små sover gott. Minsting, premiärandes i sjalen. Mannen har ännu ett kvällspass snickeri och jag vakar över små, vattnar blommorna och nyper mig i armen lite…

Ta hand om er finaste ni!

 

(Och just det! kom ihåg att ni ända till imorgon kväll (25/6) kan vara med och tävla om ett alldeles eget par dockstaslippers. Tävlingen hittar ni HÄR! eller på min instagram @lillafrunsdagbok).

 

Lillafrun