Vilken helg!

Ni förstår. Här har överraskats en snart-70-årings-papps. Med pompa och ståt.. och sånt fuffens jag ju inte kunnat nämna ett pillimick här, förstås… förrän nu.. Ett firande som vi döttrar såå ville ge honom, och sötaste mor. Och som jo, jo.. krävt planering och fix som ett smärre bröllop.

I fredags överrasknings-skickades två pirriga föräldrar iväg.. där packningen var prick och precist angiven (enligt en lista, såklart. listälskandet vet ingen hejd här, ju!). Päronen hamnade ute på vackraste Ulvön. För vistelse på fina hotellet och god middag på kvällen.

Igår blev det äntligen den efterlängtade lördagen i augusti, när precis hela Storfamiljen plus Pappsens Bästis och gulleFru, stod samlade på kajen tillsammans… redo att ta båten..Lilla pappsen såå ovetandes om alla 24 (!) människor som klev på stora båten för hans skull och åkte mot honom..

Småspända, förväntansfulla, fiina pojkar..

Älskade J och J. Kusiner. Och Stora J, Gudmor. Till Lilla J.

Vi drog iväg!

..och när vi närmade oss ön och flådiga hotellet, började (enligt vår önskan och fina KustTrafiks och dess besättnings ordnande) Stevie Wonders partyhärliga ”happy birthday” att spelas högt ur högtalarna…

… det kändes som på film. När vi började sjunga hela gänget och vinka från båten… och en ooootroligt överraskad människa och hans Fru, vår mor, dök upp..

Älskade Pappa. Jubilaren.. så lycklig! Det bara välde ur familj från båten.

Kusiner. Vackercoola E och Minimannen.

Efter skärdgårdsbuffé tillsammans tog några av oss en vacker tur upp på Lotsberget,

.. någon åkte på sin starka Morbrors axlar. Och efter en stund var vi framme..

…fantastiskt vackert där! Utsikten var enorm.

En lycklig och, bara i olika grad, trött Småttingfamilj. MIN. <3

Så åkte vi båten hem tillsammans och fortsatte överraskandet…. med Världens Fest, där hemma i Lilla byn, som vi döttrar fixat med findukning och matfix och sånt, kvällen innan när päronen ändå var bortrövade..

Som allra sista överraskning hade vi bjudit in Världens Gulligaste Grannar, som kom och uppvaktade gullePappsen på kvällen när tårtorna stod framdukade och 70-ljusen brann för fullt..

..då njöt vi Pappas favorittårtor och sjöng ur allsångshäftet som gjorts med pappalåtar. Sjungandet till mannens gitarrspel. Blir alltid så extrakär i M när han håller i en gitarr. Det var liksom så det började, ju…

 När natten var mörk rullade vi hemåt och bäddade ner oss och somnade med hjärtana fyllda av ett så himmelens härlig firande! Alltså ååh, så himmelens nöjd och glad över hela alltet. Det blev så vanisnnigt lyckat.

Grattis älskade Pappa! från dina fyra flickor och Pingla, aka Din Fru …

..Du är den hurtigaste, fräschaste 70åriga pappsen jag vet om! Jag ska också gymma, cykla, paddla, greja på vedbacken, skotta tunga snön, småspringa och sånt. När jag har 42 år till med erfarenhet av livet, menar jag. Jag hoppas, att jag också ska få uppleva det. Ej något att ta för givet. Så vi kan väl lova varandra att vi lever här och nu, är tacksamma för vad vi har och bara mår så gott vi kan, varje dag?

((Å himmel och plättar. Vad trött jag är idag. Roddande. Fixande. Nattbakande. Planerande. Allt listskrivande och avprickande. Logistiktänkande. Ännu-lite-till-tänkande. Hemlighetshållande. Överraskande. Det går sjögång i min kropp idag, haha. Men. Vila, kommer göra susen. Så det är vad jag ska fortsätta med nu. Tillsammans med dom finaste människorna jag vet. Vi har TillsammansSommarlovets sista dag idag.. och jag är en känslostorm av flera anledningar alltså.. inte bara av trötthet)).

 

Men alltså.. så glad. Älskade Pappa (och gulle-Mamma. Värda precis allt det bästa. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4