(inlägget innehåller reklamlänkar) Novemberdagarna nu…

Otroligt mörka. Dunkla. Så, så ljusfattiga. Men, vi behöver ju det här. Visst? Hur regntungt och molntäckt det nu än är. Så är det bara så. Novemberlunken, känslan av stillhet, behövs. Som ett gråtråkigt livsnödvändigt andningshål.

… här ska inte ljugas… någon vidare lunk kanske det inte råder här hemma. Fast faktiskt, hur fartigt det än är i ett småttingliv, precis alltid, så känner man att barnen också är gäspigare liksom. En extra film, lite extralång vila, mycket pyssel och påtande. Somnar fort om kvällen, till skillnad från mitt i sommaren när det kunde ta tid eftersom solen sken för glatta livet nästan dygnet runt och precis ingen kunde ana att det ju var läggdags för någon.

Och jo, nu är det lov att börja smyga lite tycker jag. Med det där som i alla fall jag ser så mycket fram emot och längtar efter… tiden vi har framför oss nu. En hyacint fick bli mitt lilla startskott..

Äntligen porlar vattnet i bäcken igen, efter den hutlöst torra sommaren. Det är gott att höra. Och trots det grå vädret, var långpromenaden så skön i alla fall. Friskluft är som den alltid är.

-Ljuvlig.

Och någon höll med. Lillvännen, min fem-månaders-Lillprins.

Som nog hade en liten skör dag med ett möjligt utvecklingsspårng i kroppen, häromdagen. Tänk så mycket dom utvecklas under sitt allra första år i livet.

Väl hemma unnade jag mammakroppen lite, lite mage-rygg-träning. Jag är inte helt fri från snuvan och hostan ännu, så jag låter kroppen vila från mer puls än så.

Hela familjen möttes hemma sedan. Pappan och storasyskonen hade varit iväg på en kort liten tur med rymdskeppet. Någon manick som ska samla upp spånet vi ska suga ur från ovanvåningens golv, var vad dom kom hem med. Såå lyckliga så, haha! Själv piffade jag mig lite och njöt fredagskänslan.

Min dagens är så skön och ihopsatt med tre utav plaggen ur min braiga kapselgarderob. 

Tisha, HÄR//Kofta, HÄR//Och ullbyxa till,HÄR

Om en liten, liten stund susar vi minutrarna bort för att ta fredagsmyset i Mäjadalen hos Storan och gänget. Istället för gå-bort-blomma, kör jag gå-bort-limpa den här gången. Alldeles nybakt och fortfarande varm. Jag tänker att det nog kan uppskattas minst lika mycket, eller vad tror ni?

Receptet på limpan hittar ni HÄR. i vanlig ordning.

Vill önska er en skön fredagkväll och start på helgen!

Ps. Imorn ska jag berätta något roligt för er. Som är tack vare er. Och som gjorde mig rödblommig om kinderna och så himla glad. Så. -Vi hörs imorn! Ds. 

Lillafrun