Så.
Med bara två dagar kvar till Dopparedagen sänder jag er ett riktigt S-i-rockärmen-recept.
Astrids Mandelbröd, -Livets kaka (jo, det är sant)!
Det äär min favoritkaka i livet. Med hackad mandel och chokladbitar i som gör den sådär crunschig och oemotståndligt god. Att den då dessutom är en så lättsam kaka att baka och att det blir mycket utav den (en hel långpanna), gör den liksom till en vinnare.
Den kan du ha i en burk ute i kylan, plocka fram till juliga spontanbesöket som kikar in på en kaffekopp. Eller också förvandlar du den till en efterrätt. Smular sönder den över en god vaniljglass. Eeeller, så slår du på en vänlig och fridfull julemusik, tänder ljus och bara njuter ett slag i lugnan ro.
Astrids Mandelbröd
Du behöver (Till ca. 60 stycken) :
250 gram smör
2,5 deciliter farinsocker
1 tsk vaniljsocker
4, 3/4 dl vetemjöl
150 gram hackad mörk choklad (ta en god variant, undvik gärna blockchoklad..)
200 gram hackad mandel
Gör såhär:
- Rör smör, socker och vaniljsocker poröst
- Blanda i mjölet, hackade chokladen och hackade mandeln
- Bred ut smeten i en smord långpanna
- Grädda kakan i 175 grader i ca 20-25 minuter
- Skär kakan i önskat stora bitar, medan den fortfarande är varm, men låt kakan svalna helt innan du lyfter upp den ur formen
- NJUT!
…
Önskar er en god Midvinterlördag! -Ta hand om er!
Du är verkligen en mästerbagare du! <3
Vill passa på att önska dig och familjen en riktigt härlig, mysig, varm och kärleksfull julhelg!
Varma kramar Anna
Gulledig! <3
Tack snälla, snälla du. KRAM och gott slut på detta året önskar er! <3