Efter att vi varit ute hela gänget. Slumrat vagn. Åkt räserkälke. Fått äppelkinder så röda så. Då drog vi in. Och storasyskonen fick göra vad som är en favoritsyssla. Stå i köket och baka eller laga. 

I en rykande fart svängde vi ihop en chokladbollssmet tillsammans.

Så himla fräsigt när det är mer än ok att äta lite smet innan rullningen, någon boll under rullningen och slutligen blev det några helklara också.

Chokladgott! .. och sådär förfäärligt nyttigt också!

 

Raw choklad- och kokoskaka… eller lika gärna Raw chokladbollar rullade i kokos…

Du behöver:

2 dl naturella cashewnötter

1,5 dl sötmandel

12 dadlar (urkärnade)

3 msk kokosolja

1 krm vaniljpulver

3 msk vatten

1 nypa himalayasalt

1 dl raw kakao

(en liten skvätt kaffe om du tycker om den!)

Riven kokos till toppingen

Gör såhär:

-Mixa nötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Hiva i vaniljpulver, himalayasalt och kakao och mixa ihop snabbt. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smidig deg.

Välj därefter att antingen trycka ut smeten i en form, toppa med kokos och ställ in i frysen en liten stund innan du sedan tar ut kakan, smakar och typ tippar baklänges för att den är så god.

Elllller väljer du att att rulla smeten till bollar och rulla dom i kokos, ställa dom in i frysen en liten stund innan du sedan tar ut dom, smakar och typ tippar baklänges för att dom är så goda…

Hoppas att ni har haft en bra dag. Min har varit fin tillsammans med barnen. Men jag har känt mig trött… det var sömnigt när jag nattade lilla trion för en stund sedan. M är på övervåningen och målar tak. Det är full fart här på gården, från morgon till kväll. Så älskvärt alltihop. Men den kan vara så att jag tvingar mig själv till söms innan midnatt ikväll… jag är alldeles farlig på att vara uppe sent just nu.

Natti!

 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4