Odlingslycka!

Några små bilder  från ett samarbete jag har nu med Hasselforsgarden inne på min instagram (@lillafrunsdagbok).

Jag tror att ni litar på mig till 100 %, det vet ni att ni kan! Jag skulle aldrig någonsin tipsa om något jag inte stod för helhjärtat.

Denna kampanj handlar om planteringsjord. Och ja, i bild ser ni var min favorit kommer ifrån, som jag alltid använt och förstås fortfarande gör. Hasselforsgardens jord. Så-jorden, U-jorden och P-jorden är fantastiska. Och så växtnäringen förstås! Finns på granngården till exempel!

Vi har så himmelens mysigt med all odling här hemma jag och barnen. Det blir bara roligare och roligare för varje år!

Tänkte skicka vidare er ett litet pyttetips som varit hur smart som helst, faktiskt..läste det i en Lantliv Trädgård-tidning;

Här ser ni en del av vår småplant… och längst bort i bild, en drös plastpåsar.

Ja, det är just det som är tipset.

-När fröna stoppats i jorden, så sätts lilla krukan i en plastpåse. Så blir det som ett alldeles eget litet växthus. Så fiffigt!

 Där i små pås-husen är det luktärter i massor, som nu håller på att växa ur sin små växthus. Jag ska knipsa av ärterna en liten bit nu och sedan flytta små raringarna till Gårdshuset, så att dom får vänja sig vid lite lägre temperatur.

Jag sköter mina luktärter som bäbisar, ja… men ooh, när den där söderväggen blommar för fullt och doftar av himmel på jorden. Ja, då finner ni en lycklig E där intill, med nosen i vackerblomsterna..

Har jag några lyckliga trädgårdssjälar här inne tro?

Blomsterfix är själagott för mig.

Må så gott idag! Fredag ju!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4