Det är måndag och i vanlig ordning tar vi en titt på veckan som gick och vad som väntar oss nu…

Med sovrumsfönstret öppet på övervåningen (se bilden ovan, älskar synen av liv där uppe), har M varit idog och jobbat på med renoveringen under gråmulna timmar. 

Själv myste jag med småttingarna!

Precis; ibland är det lyxigt att få vara den som kan gå upp och jobba i lugnan ro, medan det i andra fall kan vara världslyx att umgås med samsande småttingar som är på bra humör och ens egen energi är god. Ibland kan det vara tröttsamt, oavsett Snickarpappa eller Husmor. Men för det mesta; ljuvligt alltsammans! Vi peppar och teamworkar, så tacksamt alltihop.  En dag arbetade vi tillsammans ute på gården.

Eldade gammal brädfodring och grillade korv.  Mannen och Bertilen snickrade tillsammans.Vi motionerade förstås. Sprang och gympade. Och sommarnattade i vackert juliljus. Under ljusa sommartiden njuter jag enormt av rundorna ute i naturen, flyttar gärna gympapasset ut till trädgården också.

Lillebroren var nästan för söt för att kunna stå ut med. I sin nya Farmorstickade kofta.Vi trädgårdsnjöt. I massor. Och det intresset liksom bara växer och växer. Blir hejdlöst nipprig när mannen är pepp på växthusbygge också. I odlingstäppan växer det så det knakar och små sockerärtor hänger och sprider lycka.. och smakar himmelskt. Fast vi väntar lite, lite till så dom får växa på sig lite.

Jag packade, marathon-tvättade, städade hem och bilar och barnvagnar och prickade av långa listor i massor. Alltsammans som om det gällde livet, hah..Vi häpnade över vår hembygd. Jag tittade på rosenknopparna så att ögonen nästan gick i kors.

Till sist, en mycket spännande dag. Med som-om-det-gällde-livet-packningen minutiöst packad, som för att hejda någon slags galen resfeber.

Och det här;Tre smågalningar som både jag och mannen undrade om vi ens skulle våga stänga bildörrarna om och susa iväg..för ooo som dom levde rörare innan avfärd. Men vi andades djupt, tackade gårdsvakt stort och drog iväg.

Hamnade i Huvudstaden. Med Moster M och fina familjen. Blev ompysslade till max. Badade pool och njöt i varma grader. Levde lajvet.

Innan vi efter ett dygns Storstadsäventyr, susade vidare..

Mot älsklings-ö!

I mål, på efterlängtad älsklings-ö!

Med en helt enormt lyckad resa i bagaget. Jag och M vågade knappt, under resans gång, uttala oss om hur larvigt enkelt allt gick, hur nöjda ungarna var och hur trevliga all mil i bil och timmar på båt var. I tystnad hade vi förstås njutit till max. Och nu i efterhand, pustar vi massor.

Har hunnit ha en dag här och ö-livet börjar landa i kropparna. Jag har susat runt i skogen och sprungit ”min” skogsrunda. Som jag längtat efter den. Och så avslutade vi gårdkvällen uppe på berget, till utsikten ni ser ovan. Magnifikt!

Och nu är det Sommarlovsmåndag, på ett så himmelens ljuvt vis. Vi är på vår älsklings-ö. Oändligt efterlängtad då det är hela två år sedan vi var här på gulliga gården. För två år sedan, pågick också en oviss känsla i min kropp under dagarna här… oklara känslan, som ju slutade i att vi miste lilla bäbisen jag då bar. Så otroligt sorgligt. (För den som undrar, läs mer HÄR).

Att nu få återvända hit, med tre ljuvliga ungar och fylla Gotlandsdagar med liv. Det känns inget annat än helt och hållet ljuvligt. Tacksamheten är evig.

 

Hoppas att ni mår gott. Så hörs vi snart igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4