Det var småmulet och småsoligt, om vartannat. Matsäcken packades. Nödvändiga pinaler likaså. Som hinkar och ungar… och så den skäggige och jag, förstås.

Så drog vi iväg. På äventyr. ”Dit näsan pekar”..

När vi rullat runt på småvägar en stund, var vi så fikasugna att det enda, enda rätta. Var att börja med fika. Så klokt. Och gott.

Polarbröd med falukorv. Självklart. Och massa annat smått och gott. Samtliga mätta och belåtna efteråt. Redo för Dagens Uppdrag.

Somliga slog sig ner på en stubbe, åt bokstavskex utan hejd, medan andra målmedvetet travade framåt och letade dom där efterlängtade bären. Hallonen.

Det sjöngs och gastades och skrattades om vartannat.

Gastandet? Ptjaa.. är man tre år och blir förbenat arg på att ”krokiga J” inte syns bland alla bokstavskexen. Då, är det på sin plats med ett ”JAG HITTAJ INTE KJOKIGA J, MAMMAAAA!!!!!”-gastning.

Tack Junihjärtat. Mamma har aldrig känt sig så o-björnrädd i dessa skogar, någonsin. Kanske önskade björnarna hörselskydd stundvis..

Det var teamwork på hög nivå under dessa skogstimmar.

Och det finns få saker som gör mig så lycklig som det där,

Skogsluft med älskade. Bland favoritbär.

Det tar sin tid att plocka, men så rik man känner sig när frysen öppnas under vintertiden och fram plockas skogshallon att koka sylt av eller göra iskalla smoothies till lördagsfrullen.

Vi liksom bosatte oss där på hygget under några timmar. Lillebroren gillar skogen, han också.

Och så underbart det är, med dessa familjestrapatser.

Ibland hängde nån unge på ryggen på pappan. Ibland hade jag någon i knät, gosandes mitt hår medan små bär plockades hittan och dittan. Allt går, liksom. Jag säger inte att det var den turen vi plockade på rekordfart. Men o. Hjärtevarma, det blev vi alla av dom där skogstimmarna.

Så susade vi hemåt. Med typ fem riktiga samarbetslitrar hallon. Möra kroppar. Både stora och små. Och till kvällen somnade vi gott, gott med skogsluft i lungorna och hallon i drömmarna…

Skogstur med gänget och hallonlycka på toppen. En utav veckans höjdpunkter. Helt klart.

 

Hoppas er helg varit fin!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4