Där, vid södergaveln, blir marken grön igen, hästar tuggar hö och Minsting är i full huggning med att bära snickerigrejer fram och tillbaka..

Vinbärsbuskarna knoppar sig och Fransson tvättar sig vårsnygg.

Här är det så himla varmt och gott när solen skiner.. och lagom skuggigt av äppelträdet.

…och vad händer mer? Va va va??

Jo, nu får det vara nog med hitte-på, sådetså!

Hitte-på-trappan är riven.

– En trappa från (blivande) Matrummet ska göras.

Vi har funderat kring denna trappa så många varv att ni anar inte. ”Vi gjuter en trappa… vi lägger en stentrapp.. vi Bygger en trall… vi gör ett ”trädgrådsrum” med jättejättemycket grus där ikring..” …Inga funderingar som känts bekymmersamma, men vi har verkligen inte kunnat bestämma oss för varken material eller form eller användningsområde på det där stället… och då vi ej är göra-lös på denna gård, så har vi matat på med annat.

Vi är väldans sugna på mer grusade områden här på gården, så vackert med grusgångar. Kanske blir det det, så småningom. Och kanske, om en hop år, byggs där en punschveranda.. men framtill dess, så blir det en klassisk, gammaldags trätrappa. Med steg åt tre håll.

April bjuder på finväder och Byggmästaren M är i full färd att trappsnickra.

Ser redan framför mig hur jag tassar ut där och sörplar dagens första kaffekopp, med morgonsolen mot kinden. Bredvid mig blommar syrenen för fullt och det doftar av himmel på jorden…

Det finns hopp om syrenblom i år. Förra året hade vi en endaste blomma, trötta buskar efter brädfodringssomrar på rad. Men nu så, har både syrener och människor hämtat sig från det mastodont-görat.

Vad tror ni, kan det bli bra?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4