(Inlägget är i betalt samarbete med Impecta Fröhandel)

Sista dagarna i april, ägnar vi mycket tid till att vårstäda trädgården. Krattar ihop tjocka lövtäcken av löv som hann falla efter höstkrattningen. Plockar kvistar, nerblåsta grenar och samlar ihop kottar. Rensar rabatterna fria från detsamma och gläds över att där under lövtäcket, finna perennerna som börjar visa sig vid liv.

Akleja, riddarsporre, fingerborgblomma, stjärnflocka och älskade pionerna. För att nämna några kära där ute i rabatterna.

Jag ska fylla på med koskit och lite ny planteringsjord. Innan årets sommarblommor får flytta ut i rabatterna sedan.

Idag har vi krattat andra delen av gården, jag och barnen. Mammakroppen är trött och väldans nöjd. Började så smått att knipsa rosorna också.. det gör jag på enklast möjliga vis; tar helt enkelt bara och knipsar där jag ser att gränsen går på kvistarna, mellan liv och himlaros…

Knips!

Ett tu tre behöver vi oss en rast. Lillebror, ungen som snart är 23 månader och nästan 2 år. Han ammemyser för fullt. Och mamman, riktar ansiktet mot solen och sluter ögonen för ett slag.

.. passar också på att kika på Årets Vårprimörer som ska få växa och göra oss lyckliga där i pallkragarna.

Det blir bland annat sallad, morötter i flera vackra (och goda!) färger och sockerärter.

Vårstäd av trädgård och Drömmen om Årets allra första Vårprimörer, alltså. ”Skitiga barn, är lyckliga barn”, sägs det ju. Och det stämmer tusan på morsor också! Jag är en lortgris av rang från morgon till kväll nu, varvar hästskit med planteringsjord och ser ut därefter. Lycklig, alltså!


Vill ni, liksom vi, ladda upp med fröer till ljuva vårprimörer, så tycker jag att ni ska spana in finfina erbjudandet som Impecta har nu, med 3 för 2 på Vårprimörer, som är himla lätta att odla i pallkrage likt våran lilla Odlingstäppa!

Ni kommer direkt till erbjudandet HÄR.



Allt gott! … nu ska vi hela gänget ge oss ut på gården och ta reda på högarna som ligger utspridda på gårdens norrsida. Därefter kan ”Kratta gården” checkas av, helt och hållet.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4