”Våffelfest ute i trädgården!”, stod det på matlistan.. och precis ingen o-hurrade…

Ni vet. Nu är tid för mycket utehäng. Älskvärt! Och alla små lekdejter med småvännerna, hålls också, bra på alla sätt, ute. Att grädda våfflor i farten är så himla mysigt, enkelt och gott. Och sedan finmamman Nathalie lärde mig superknepet med den hemliga ingrediensen i smeten, som vi inte avslöjar för barnen utan bara flinar oss nöjda emellan oss päron, ja sedan dess.. är dessa matiga våfflor en favvis här hemma.

Äntligen har vi fått leveransen av virket till trappan. Igårkväll närmare bestämt, så det är ännu inte på plats, men snart förhoppningsvis. Tills vidare gör vi en hittepåtrapp som ni ser. Våffelsmeten står så fint där så.

Matiga våfflor med en hemlig ingrediens!

Till 8 våfflor

(… psst! -vi gör alltid dubbelsats!)

  • 2,5 dl vetemjöl (byt ut cirka 1/4 till grahamsmjöl om du vill!)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 100 gram smält smör
  • en nypa salt
  • 1 pkt kikärter (!!!)

Mixa ihop alltsammans! Och grädda så det ryker om det! .. samt; njut! Med favorittillbehören. Precis iiingen märker att där är kikärter i smeten. Bara magarna, som blir mättare och gladare!

Hästarna fick inga våfflor. Så dom åt på varandra istället.

Nejdå. Hästar kelar sådär, ju. ”Putsar” varandra.

Önskar er alla en härlig helg. Ta hand om er. Gör sånt ni mår gott utav, så mycket ni kan!

Och tusen, tusen TACK för helt enormt fin respons på senaste inlägget. Ni är för fina!

Matiga våfflor alltså! Hujedamig, så gott och mysigt!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4