Så blev det fredag.

Fåren betar precis utanför sovrumsfönstret och vi har en god morgon, jag och barnen. Susar med Storebror till skolan strax efter frullen och sen väntar en stunds innehäng medan regnet faller. Minstingar leker och påtar medan mamman sörplar kaffe. Sen drar vi på oss stövlarna och går ut. Det finns inget dåligt väder, och så vidare. Med ett paraply, blev utevistelsen en FEST tyckte Juniflickan. Lite kan glädja mycket.

Vi går runt gården och hälsar på alla djuren. Hästarna bröstar upp sig och springer i kapp, som för att stila för det där snurrande, som dom kanske aldrig tidigare sett. Juniflickan med paraplyet, alltså. Så plockar vi en härlig bukett att sätta i vas såpdoftande hemmet. Bertan hurrar. Blommor är fina grejer tycker han. Jag håller så med. Strax efter mitt i dagen kommer Skolpojken och Vackerpappan hem. Familjen är hel och känslan är den bästa.

Och här ser ni mina absoluta favvisar av sommarblommorna från årets trädgård. Såna som är här, för att stanna.

Rosenskäror. Enkla och dubbla i vinrött. Dubbla, ”double click”, i ljusrosa och nästan-vitt. Så vackra allihopa. Praktvädden längst ner i höger hörn, också så otroligt söta. Rosa och vinröda.

Luktärter kärlek föralltid, sedan alltid. Den puffiga, laxrosa astern.. så maffig.

Mitt i allt, ser ni lejongap.. också i en laxrosa, korallig färg. Dessa blir också kvar.

Blomsterlycka, för stora och små!

Och sådärja, i februari när jag är superpepp på att beställa fröer så ska jag försöka hålla mig till bara dessa ettåringar och inte spåra utöver… perennerna gör ju ett så makalöst vackert jobb sommaren igenom så fler blomstersorter behöver vi ej. Jo just! Ringblommorna. Ej att förglömma. Däremot, är jag så ohyggligt pepp på att skapa oss ett trädgårdsland till nästa år. Tänker börja skissa någon superregnig höstdag. Bäddar, med potatis, rödbetor, morötter. Sockerärter, harrisar och annat gottigt. Det är bland det bästa vi vet ju, att gå till odlingstäppan och gotta oss… men vi har växt ur den nu, lilla odlingstäppan. Fräsigt ju, hur trädgårds- och odlingskärleken bara växer! … ska erkänna att jag i smyg fantiserar om ett växthus också. Men den där duktiga Byggmästaren jag känner ganska väl, han har nog…

Från oss alla, till er alla;

-En själagod första septemberhelg!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4