Plötsligt lättade dimman efter många, många dagar.

Himlen blå. Och sol!

Barnen önskade att ”mamma, kan du baka sockerkaka och så åker vi på utflykt och fikar och leker lite och så?”. Givetvis.

Andas skog, äta nybakt mormorssmakande kaka, titta på havet… och ta en kakbit till. Sånt där man bara mår så himla gott av.

Ja.. det där kommer alltid vara en gåta för mig.

Vaarför ävles och åka så långt, när man bara kan ”gå baka knuten” och uppleva världens härligaste?

6-åringen ville fota sina päron.. såklart han fick. Himmel vad han kan fånga, tunga kameran latjar han med som inget. ”Okej! Titta på vattnet, båda två! , ”pappa, nu ska du titta på mamma och mamma tittar på vattnet”. ”PUSSAS!”..

Fotograf: Sixten, 6 år. Hans egen bedömning; ”DEN VART JU MAAGISK!”. Hans morsa är beredd att hålla med.

.. väl hemma lite småfrusna, vad gjorde vi då?

Jo. Är det födelsedagshelg och mamman får önska sin absoluta favoritmat, ja då är det så. Kan meddela att ingen var emot min önskan. Det är ju bara lite jobb och en himla massa söl. Annars, bara gott!

Palt!

Livets maträtt och den som påminner mig om min Mormor Syrena mer än något annat. Jag är så himla tacksam över att jag fick lära mig den här paradrätten, som många i vår släkt är helt tokiga i. Har receptet kvar från Mormor, som jag skrev en gång när hon lagade och beskrev.. inte så precis eller så. ”He i mjöl tills det ser bra ut!”.. men jag hör och ser mormor när jag läser receptet och det går som hejsan..

Den här lillprinsen var mäkta nöjd över att ha fått vara med och göra palten. Extra gott smakade då sedan! Mycket smör och lite lingonsylt.. och många glas kall mjölk till. Då är det som godast!

”Berti julla palt!”. Ja, älskling. Bertil rullade palten. Och självklart tackade vi just honom för maten idag, allesammans..

Oktoberpåhitt om vi får önska!

Hoppas att du också haft en god lördag. Nu tar vi kvällen! Paltsvimma här i gamla gården i norr vill jag lova!

Pssst! Ävles, betyder ungefär att man strävar/kämpar på/anstränger sig. Väldans användbart ord!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4