Höstlovsveckan och Alla helgonshelgen 2020. Nu, i mitt hjärta. Vi tittar tillbaka innan dagens status och första novemberveckans planer!

Höstlovsveckan som gick. Fylldes av:

Höstlovsmys på favoritvis. Med mycket tid hemma på gården och också några små äventyr. Som turen till loppis, där alla fick en egen liten shoppingpeng. Och Lekparkshänget med kusin och kompis.

Oktoberhimlen brann.

Vi spelade spel…

Hängde ute i friska luften. Lekte kurragömma och partajade med plättar med strösocker och mjölk.

Och så åt vi väldigt många clementiner och höstpysslade med löv vi lagt i press först.

Så tog pappan höstlov med oss mitt i veckan och vi pysslade om hästarna tillsammans. Bytte hage, utfodrade osv.

Jag bjöd på ugnbakad torsk med kokt potatis, gröna ärter och favoritsås. En kall sås. Med gräddfil, lite hackat äpple, hackad smörgårsgurka, en dutt majonäs, salt, peppar och citron. Och dill förstås!

Och så var vi på skogstur! Så himla härligt. Skogen, nybakade tigerkakan och favoritgänget.

Jag varvade hemmagympa med motion i friskluft. Här, en rask barnvagnspromenad med snusande tvååring i sällis.

Vi hade mysbesök av MammaMormor, PappaMorfar och Moster Malin. <3 Så vi dukade upp med gofika!

… ute, förstås! Sån lyx att ha en SysterMoster Malin. Som kommer med kramar och kärlek och fina presenter, dessutom!! Och ni kanske undrar varför salsbordet står där ute på verandan? Helt enkelt för att vi har det till övers nu. Eller hade. För vips var det sålt, perfekt ju!

”Bonden Blom”, aka mannen, gjorde en typ av släpharv av ett armeringsnät. ”Enkel konstruktion”, tydligen. Men effektiv! Perfekt för att sprida ut hästskiten i sommarhagarna!

Sen förvandlades helgen till en enda sjukstuga. Med två päron som var superrisiga.. tack och lov med tre friska barn som är världens bästa. Dom har lekt med varandra och så har vi roat oss med ”Finns i sjön” och andra kortspel och myst framför film … med tv-n sådär som ”alla andra har den men inte vi”.. -Framför soffan alltså och inte bakom, haha! Sötaste Fasterfamiljen toppade filmmyset med att komma med godiset som var tänkt till halloweenpartyt vi inte kunde komma på. Så himla snällt.

Trots att veckan avslutades med sjukstuga, flera roliga planer fick ställas in, så tänker jag tillbaka på Höstlovsveckan och Allhelgonahelgen med värme och stor, stor tacksamhet. Vi har haft det så gott. Tillsammans. I hemmets trygga vrå.

Oktober blev November och nu står en alldeles ny och orörd vecka framför oss!

Veckans planer:

-Kurera oss! Sjukstugan fortsätter. Covid19-test ska göras.

-Hemmaskrota! Just nu är bland det roligaste att få gå upp och leka på Junis rum. Tänk va, så stort att ha fått ett eget rum!

-Reda ordning i vår otroligt stora bildbank. Jag framkallar med jämna mellanrum.. november är perfekt månad att påta med sånt. Så mysigt att sitta och klistra in bilder i album. Vi kan titta och minnas hur länge som helst.

-Få säga orden ”Sixten, nu är ditt rum färdigt!!”. Vi säger det på tre, tillsammans, jag och mannen.. så fantastiskt att få teama denna bygg- och renoveringsutmaning med honom. Nu väntar det sista, såpskurandet, sen kan S flytta in.

-Måla pärlspont! … när orken kommer tillbaka, menar jag. Och jag längtar! Vi hade först tänkt flytta upp allihopa så fort sovrummen var färdiga, vilken dom ju är (typ) nu. Men vi ska vänta till pärlspont-hallen och pärlspont-trapprummet är färdigmålade och har sina lister på plats också.. känns roligast. Tålamoooood… en paradgren vi har faktiskt!

-Förhoppningsvis träffa storfamilj som vi missade i helgen som var! .. men det får vi se. Alla ska vara helt krya och haft sina 48 symptomfria timmar osv.

-Fira världens finaste pappor på farsdag!

Så. En novembervecka väntar oss alla. Jag önskar både er och oss en god sådan. Vädret får vara så ruskigt det vill, eller hur? Här regnar det på tvären just nu och jag har precis varit nere i lagårdsstallet och lockat in hästpojkarna för ett stund. November kan vigas åt mys och mys och mys, rakt av. Visst? Novent, ni vet. Men som härligast är det där innemyset, om man ändå varvar det med härliga friskluftturer. Det göör inget att det regnar om du tänkt dig en prommis, springtur eller annat.. jag lovar att det blir ännu härligare att komma in sedan.. ”det finns inget dåligt väder…” och så vidare!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4