Det blev onsdag..

Efter att vi, mamma och Bertan alltså, skolskjutsat både Storebror och Storasyster på sina onsdagsäventyr, så drog vi till affären och shoppade.

Ännu en gång slog det mig, vad jag älskar att bo i en liten by. ”Nu ska mamma baka något gott!”, konstaterade gulliga kassörskan till Bertil, av vår handling att döma. Det nära, personliga men inte nödvändigtvis privata. Känslan av att faktiskt bli sedd.. inte som en i ett myller av människor där ingen känner ingen, utan faktiskt som Emmeli. För i byn har man småkoll på alla. Jag ÄLSKAR det.

Vi dumpade handlingen hemma på bron och fortsatte utehänget. Gick ut på lägdan och skaren som bär oss vart vi vill. Bertil fick skjuts på räserkälken och tjöt av skratt. Han älskar när det susar av farten. Och så var vi förstås till hästarna. Gosade med lillponnyn som låg ner och njöt i solen. Sen, gick vi in. Och snodde ihop en stor vetedeg.

Lillebror älskar, förutom att leka med sina storasyskon. Blommor, djur, åka traktor, vara med pappa när han snickrar.. ja sen är också bakning en livets syssla om ni frågar lille B. Vi snurrade bulle efter bulle. Det blev en stöpa riktiga ”Mormorsbullar”, med nykokt vaniljkräm i..

och en stöpa vanliga kanelsnurror.

Nånstans här, när vi gräddat nånstans mellan 80-90 bullar.. var vi väldans nöjda. Och köket osade av bulldoft!

Vi åt lunch. Och struntade i disken där på diskbänken.. ”deen tar vi sedan!”, sa mamman. Och så gav vi oss ut i finvädret igen! Strax var det ju skolhämt igen!

Ni må tro att det hurrades över mellisfikat som stod förberett på köksbordet! Vaniljbullarna penslades med smält smör och strösslades med kardemummasocker alldeles innan servering.

Så dukade vi upp, ute på bron. Nybakta bullar och kall Norrmejerier-mjölk. Oslagbart. Dörren stod till och med lite på glänt. Vi hade bara jacka, mössa och skor. Förutom lillen med sin overall. Ingen frös. Tvärtom! Och vi njöt.. och bro-fikade!

Vilket vårtecken! Hela alltet!

Ni är många som hängt med oss idag på instagram stories och önskat receptet på Mormorsbullarna. Självklart ska ni få det.

Kika in här imorn så får ni det då!

Tack Livet, för idag! Du var själamagi. Förutom magkatarr-ontet efter två stora vaniljbullar. Men, det var det tusan värt. Sådetså!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4