Ja, tänka sig. Idag är det den sista aprildagen. Och den är vacker. Och jag känner mig hoppfull.

Redo att säga hejdå till den här månaden som varit mycket vacker men också ganska mycket slitig då hela familjen varit i covidhärva.

Idag skiner solen. Hela familjen mår gott. Pelargonfesten har börjat i fönstersmygarna. Vi vaknar i ett nystädat hem, till fredag. SÅ mycket gott. Att fönstren är apskitiga och inte alls ligger så högt på priolistan, det skiter vi i va? Likaså att katterna hade haft kräkfest och snuskat ner på flera ställen så det bara var att fortsätta där jag slutade innan kvällning igår, ptja det struntar vi också i. VÄRLDSLIGA ting!

Den nyutslagna pellisen gör mig så lycklig. Mot pärlsponten i övervåningshallen… ja det är min absoluta drömmålbild för vårt hem. Pärlspontväggar med pellis i smygen. Att det dessutom går hästar utanför fönstret gör att jag måste nypa mig i armen. Tack livet.

Inte klokt så skönt att en hel hop med rum finns att njuta av där uppe nu. Ett stort rum och ett mindre (som ska bli badrum) är kvar. Men ”det var vi sedan”, säger vi nöjt…

Det är Valborsmässoafton och vi ska fira i pyttesällskap med egen liten brasa här på gården. Det blir en mysig kväll, det är jag säker på. Jag håller tummen för att hjälten som drog på larm 02.15 i natt, kom hem strax efter 07 och sedan drog direkt vidare till sitt ordinarie jobb… att han slipper fler larm och får en lugn Brandispappakväll. Dom är såna hjältar dom där brandmännen.. och deltidsbrandmännen sköter ju dessutom alltid (minst) ett annat jobb till. M är dessutom Småttingpappa och Hästpappa och världens finaste man. Hyllar honom och alla dom andra brandisarna till skyarna.

Nu ska jag ta min svett från fredagsfysen och hoppa in i duschen. Piffa till mig lite. Servera gullungar lunch. Knata iväg och hämta hem Storebror från skolan. Fota ett samarbete. Och sedan börja ordna inför kvällen…

Önskar dig en god Valborg!

Sköna maj välkommen till vår bygd igen!Emmeli

G-VMBJT57ZE4