April blev maj.. trots covidhärva lämnar vi en vacker månad bakom oss, fylld med mycket gott… vi gjorde vad vi kunde, utifrån förmåga, helt enkelt. Det är ju alltid ett gott recept, eller hur? Och ännu en vecka, fylldes av livet… veckan som gick;

Krokusen blommade och vi tog tag i vårstädningen av permanenthagen. Ett tungt jobb trots traktor och fyrhjulingar.. men fy tusan så trevligt vi hade. Firade med korvgrillning till middag efter avslutat arbetspass. ”Så mycket göra”, säger den ena… som inte alls är intresserad av detta typ av liv. ”UNDERBART!” säger vi, som valt detta gårdsliv med ungar och djur huller om buller. <3

HemmaMammalivet pågick. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur lyxigt det är att jag får leva här hemma med våra barn. Min vardag, deras barndom.

Varje dag var lite utav ett marathon, särskilt för oss päron. Så är det dom veckor det är brandisjour och uppdrag på flera fronter. Men det ingår och vi tankar oss med braigt. Gott att äta, frisk luft, motion.. och gärna så mycket sömn det går men denna vecka var den en hel hög med nattlarm för brandismannen. Puh. Tur att barnen är så vana vid att larmet går, att dom inte vaknar det minsta.

När Juni var på Rävgruppen på Förskolan, hade jag ändå dom timmarna ett så gulligt sällskap här hemma. Bertilen hjälpar mamma med vattning och vi resonerar om livet och degar oss en ny trolldeg. ”Mamma, faktiskt.. du e… bästa min vän”. Ord, som är dyrbarare än alla pengar i världen, tillsammans.

Det var aprilväder en masse och snöade på tvären… men vi struntade i det och drog från gården och iväg på lekdate med ett gäng bästisar. Själagott för både mammor och barn.

Det närmade sig helg. Torsdagsstädning revs av och hemmet blev sådär härligt.. och på toppen av härliga torsdagskänslan blev vi en till i Storfamiljen. Så himla mysigt, ännu en liten kusin i gänget har anlänt. Vi firade med glass i lekparken!

April blev maj och vi firade Valborg på det härligaste sättet jag kunde tänka mig. Hemma på vår gård, med egen liten brasa i högt älskat litet sällskap. <3

Den första majhelgen fylldes med ditt och datt. Mängder av omskolning. Roligt hästande ute på lägdan och massa lek, förstås. Gå balansgång, köra liten fyrhjuling och lära sig vissla… några utav fyraårings bestyr.

Under söndagen kämpade vi vidare, bit för bit och nu är hagen så förträffligt fin. Det känns gott i hjärtat. Snart dags att skicka in bajsbollar och analysera om den stora blodmasken är kvar hos våra pojkar eller ej… håll tummarna, snälla. (Du som är intresserad kan läsa mer om det här gycklet HÄR)

Veckan avslutades med finfrämmande. Mormor och Morfar kom med vitsippor och vi fikade bullar tillsammans. Typiskt bra helgavslut. Tidig kväll på det, tacksamhet stor och vi laddade för en ny vecka..

…typiskt bara att det hann gå ännu ett larm under söndagnatten och ännu en halv nattsömn försvann för den ena, blev knackig för den andra.. men hey!

Det är måndag. Vi har en hel ljuv majvecka, ja majmånad, framför oss. Förra veckans pusslande är över för den här gången. Det är inte varmt, inte alls… men solen skiner och jag känner peppen inför den här veckan, så mycket. Och! Jag känner tussilagodoft i massor, fler och fler dofter hela tiden och just precis, verkar smaken ha vaknat till liv.. det känns så himla härligt. Någon kommer vara än mer ”hög på livet” och våren och sommarens dofter i år än tidigare.

Om morgnarna fullkomligt bubblar det av fågelsång när vi öppnar dörren och kvällarna är ljusa till närmare 22. Helt underbart.

Önskeplaner för vecka 18!

-Njuta MAJDAGAR! … och försöka få tiden att gå lååångsamt.. det kommer nog i vanlig ordning att gå sådär, för hej och hå vilken ivrig tid det här är. ÄLSKAR! … men vi ska bjussa oss själva på många härliga stunder i trägungan där ute på gården, dofta, lyssna på fåglarna.. och känna vårens framfart.

-Tanka energi! Sömn, ja. Och så planerar vi träningsveckan och både jag och M har våra träningspass inbokade redan nu, jag mer flexibel än han som är iväg på arbete, förstås.

-Skriva text och redigera bilder till ett samarbete.

-Fortsätta mitt lilla ”never ending”-projekt… att skola om plant. Oboy… det knakar i ryggen efter timmar av knasig hållning och petande av små bäbisplantor i små krukor.. men jag mår så gott där.. ja förutom hurvet över att husmössen fått nys om mitt odlingshak..

-Åka på mysiga utflykter! .. efter Brandispappans jourvecka är det så härligt att få ge sig ut alla tillsammans.

-Fylla majhelgen med massa mysiga påhitt, längtar!

Önskar er alla en god, god vecka. Ta hand om er allt ni kan. Så hörs vi snart igen!


Emmeli

G-VMBJT57ZE4