Det är sommarsolstånd och vår flicka fyller år. Allt är i sin ordning. Och alldeles ljuvligt.

Åskan mullrar där borta och regnet öser ner. Jag öppnar balkongdörren lite på glänt innan jag tassar ner och gör klart födelsedagsbrickan.

Maräng som bildar hennes namn. Och massa små jordgubbar. En pytteträdgårdsbukett. Och ljusfemman, förstås! Som hon själv loppade för en tia, strax efter att hon fyllt fyra förra året. En korg fylld av födelsedagspresenter…

Mamman hade vaknat först och svintidigt, av en liten retsam fluga som höll på att väcka oss allihopa. Vankade då nerför trappan och hämtade flugsmällan. Låg på vakt så att dom tre männen på rad kunde fortsätta snusa en stund till. Själv var jag beredd med smällan, precis som min Mormor Syrena om somrarna i sommarstugan. Det fattades bara att jag också skulle ha en potta i porslin bredvid sängen.. då hade jag varit väldans lik henne.. ja vänta ni bara, snart börjar jag vattna med ”guldvatten”. Nu var flugan i himlen och mor hade i lugn och ro förberett där nere i köket, så nu var det faktiskt dags att väcka övriga gänget..

Snabbt var pojkarna vakna och fullt med på noterna för vilken dag det var. Yrvakna, men så fokuserade. Storebror höll sitt paket till syrran. Man får ju hjärteont, alltså. Så gulligt.

Efter ett par varv av födelsedagssång som vaknade sömntutan, äntligen!

Gäspar, kramar och hurra. Paketöppning och wow-ande ett efter annat.

Det är lycka att ha en Juniflicka i våra liv. Familjens absolut coolaste tjej.

.. så mysigt att få väcka henne i hennes alldeles egna rum. För ett år sedan höll vi på som mest med det och nu är det helt klart och inboat och älskat av ägaren till fullo.

Mitt i födelsedagsmorgonen.. strax efter klockan sju och femåringen hade redan

konstaterat att ”det här är bästa födelsedagen i hela mitt liv”.

Pappan har susat på jobbet några timmar men började både sent och slutar tidigt så snart är gänget fulltaligt igen. Här hemmas påtas det med nya presangerna, spelas yeatzy och längtas till kvällens storkalas!

Ja, nu ska vi fira vår nyblivne 5-åring, dagen lång. Vår älskade, älskade Juniflicka. Vår Sanna Sommardröm!

Emmeli

.. ytterst lycklig och stolt moder.

G-VMBJT57ZE4