Tidig morgon eller på kvällen, när temperaturen börjat bli human och solen sakta sjunker.. då, är det som allra, allra härligast att tjava ut till vårt nya lilla Happyplace.

För just precis så, känns blomster- och köksträdgården.

Tittar till, drar lite ogräs, fjuttar igång hemgjorda bevattningssystemet… och bara njuter.

.. det växer så det knakar och varje dag händer det något nytt. Så spännande!

Jag för anteckningar om ditt och datt i min lilla trädgårdsbok.. ”det gör inget om du delar upp rosenskärorna i två bäddar”, ”lejongap!!, nästa år MÅSTE det finnas lejongap!”.. ”alldeles lagom med flox”..

Så tar julinatten vid.

.. och vips är det morgon, igen! Den ena varma morgonen, efter den andra. Helt ljuvligt.

.. luktärterna klättrar på utsidan staketet och längs ena portalen..

Dahliabäddarna har börjat blomma! Som sagoblomster dom där dahliorna, eller hur!

Fråga mig inte om ett endaste dahlianamn, jag är hopplös där. Blandar allltid ihop alla lappar i ett endaste söl… men jag tänker att, det spelar mig ingen roll. Här blandas färger och former hittan dittan.

Nya favoriter för i år! Till vänster, slöjsilja. Så otroligt söt. Lägg det namnet på minnet, vetja! Och zinnia i en så söt färg och form… som jag förstås inte kommer ihåg namnet på…

Nya storfavoriten som dessutom står otroligt bra i vas, är denna söta, söta sommarflox. ’Cherry caramel’, heter den. Nu ni! Kom jag ihåg namnet på i alla fall en darling. Så ofantligt söt!

Rosenskäran! Så tacksam och vacker. Lätt att driva upp. Står sig vacker i bukett. Rolig (enkel) att ta egna frön ifrån. Kan både försås eller direktsås.. ja ni hör ju, en toppenblomma! Så vacker i alla dess former och färger också. Nästa år kanske jag dundrar på med ännu mer vita.. och ljusgula vore roligt att prova! I år har jag både enkla och dubbla varianter i vitt och olika nyanser av rosa!

.. förutom att tjava här och plocka sig en ljuv lyckobunt av blommor, så är det här det absolut mysigaste; ta en lillvän eller tre med sig, durkslaget och plocka in något gott för lunchen eller middagen. Just nu skördar vi sallad, spenat och rädisor så det står ut genom öronen på oss!

Det här är livet-mål för mig och mannen. Visa ungarna livet, hela alltets kretslopp..hur det går till från jord till bord.. Bertil, nyblivne 3-åringen, är helhemma på att maskarna hjälper oss med jorden, att han behöver vattna för att fröet ska gro..osv. Han vet att det är han som odlat både blommor och ätbart här på gården.

Sånt blir man ju lite gråtig av, så är det bara.

Nu ska vi ge oss iväg ut på åkern, där vi förra veckan slog hö. Nu är det dags att slå ner stolp och utöka hästarnas bete. Efterbeta på slagen mark är planen, alltså. Hoppas att hästpojkarna ska bli glada!

Odla, ta hand om djuren, påta på gården, hela gänget tillsammans. Själamagi.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4