Å, nu har vi en första tillsammans-semestervecka i hjärteasken.. bjussar på ett gäng goglimtar här!

Vi har fyllt juliveckan med;

Den första måndagen på semestern. Och vi var så löjligt trötta, både jag och M. Dagen fick gå i sakta mak. Vi hade dock bjudit hem Tant G på bullfika och det satte lite sprutt på dagen. Fräsigt med en hejjig 87-åring och hennes berättelser om gårdarna här i vår bullerby.

Vi har varit på favoritplats tillsammans med vännerna. Ungar och päron helnöjda. En så himla bra dag.

En middag gjorde vi knyten och la på grillen. Fyllda med förkokt färskpotatis, torskfilé, paprika, småtomater, purjolök, salt, peppar, citron och dill.. OCH förstås, en rejäl smörklick. Oh, det blev så smarrigt! Till en kall sås på gräddfil, örter, citron, salt och peppar.

Dessutom fint middagssällskap av barnens Morföräldrar och moster. En varm och god sommarkväll.

En dag höll vi på att kolavippa i värmen där ute på hästarnas nya bete. Men en hage var tvunget att bli till och till sist var vi klara.

I bild till vänster; Stolparen M och hans räserbrutta till dotter.. till höger; nysläppta hästpojkar som njööt.

En morgon bakade jag och Bertil mammabröd. Sen dukade vi upp brakfrulle.. och välkomnade nyanlända storstadsfamiljen. Min näst största storasyster!

Jag har norpat åt mig guldstunder, för mig själv. Tanka morsa-energi, liksom. Inte dumt! Älskar mina morgonrundor och gympapass under sommarmorgnarna.

Vi har badat i havet både en och två och tre dagar. Sommar, sommar, sommar! Här är Bertil på väg att möta upp hela stora Taikonsfamiljen som nu är samlad här i norr… min storfamilj, vill säga. Som jag älskar massor. <3

Jag gav Storan en blomsterbukett. Vill du beställa en bukett av mig? .. ja, då går det finfint.. vissa buntar susar till Gårdsbutiken men att sända mig ett direktmeddelande på instagram för att tinga en bukett och hämta här hos oss, det går också bra!

Vi firade in helgen genom att baka pizza!

Och avslutade veckan med en härlig hemmadag. ”Hela familjen går ut med geten” var oomöjlig att inte nynnas på under turen med alla barn och ett par hästar och en skäggig idag. Ett litet ståhej innan vi är iväg, men sen har vi så väldans trevligt!

Firade livet med nyplockade jordgubbar på nygräddade våfflor (bästa receptet med hemliga ingrediensen, HÄR!) och med vispgrädde till förstås.

Och när hela söndagen bjöd på kraftig storm, så passade vi också på att feja inomhus en del.. jag var som en tornado som gick fram.. putsade på lite flugskit på fönstren där, tvättade några trasmattor här. Städade, tvättade, bäddade rent. Och till kvällen bäddade vi ner oss, nytvagade hela gänget.. och somnade gott, så gott, bland färska blomsterbuketter.

Tack för alla dessa dagar, som vi får lov att fylla med liv…. dagarna som går, som är livet.

Önskeplaner för sommarveckan, v 29!

-Njuta, njuta, njuta allt vi bara kan! Det är helt underbart att få ta dagarna tillsammans med precis hela familjen samlad, från morgon till kväll.

-Åka på efterlängtad loppistur med Nathalie! .. vi har fantiserat om denna dag sedan i vintras.

Tuffa igång med ”Den Stora Slåttern”… puh alltså, erkänner att det är lite skräckblandad förtjusning. Vädret är betydligt ostadigare nu och slåttern betydligt större än den tidigare.. meen vi provar väl!

-Hitta på sommarlovsmys med vänner och familj!

….

Det är semestertider. Det är det. Och jag hoppas så himmelens, att ni har det gott. Ta hand om er. Allt ni bara kan. Så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4