Oj oj som det var nödvändigt med en rejäl höststädning i detta gammkök

. Efter sommarlovsmånader följt av skördetid. Och förresten, så är det här sannerligen hemmets hjärta och det rum där vi hänger i allra, allra mest.. jämt, jämt. Det pysslas, och påtas, och bakas och lagas i massor.

Flugskiten dignande på fönsterrutorna, kylskåpet var äckligare än någonsin, kryddburkarna slant ur händerna pga alldeles flåttiga.. och så vidare.

Men inte längre.

Nu tusan, är det ett gemytligt och rent Höstkök vi har.

Det är gammalt, skavt och skruttigt och inte särskilt praktiskt, alls. Men fullt funktionsdugligt och framförallt så vansinnigt trevligt. Jag är löjligt förtjust i detta gamla skön-gröna kök.

Torkade jätteeterneller hänger lite här och där.

En bunt ovan diskbänken. Vilken himla grej, alltså. Blomsterprakt, året om! Eterneller blir det definitivt nästa år igen… och troligtvis någon fler sort. Mersmak, mao.

Och idag har vi tisdag!

Mamman och ”Liten” (min förstfödde prins kommer för alltid att vara ”Mammas Liten”, sådetså) har några egna hemmatimmar tillsammans. Kvalitetstid, bara vi. Det är ju verkligen inte så ofta vi får till det. Och i morse var någon ”så trött, mamma…” och jag bedömde snabbt läget som ”Myssjukt” och att en dag hemmavid var just vad min stora lillprins behövde. ”Vi är hemma idag, du och jag”, sa jag. Fann ingen anledning att pressa, där och då…det har inte varit ett tvek hos Storebror sedan skolstart förra hösten… aldrig ett klag. Så duktig jämt å jämt att jag får alldeles ont i hjärtat av tanken. Känns så gott att slippa ”göra en grej” av en sån här dag. Hyllar HemmaMammalivet ännu en gång, världens bästa. För oss.

En bara-vi-dag fick det bli, småtimmarna som Skrållan och Lillebror med full pepp är sina timmar på Kotte- och Rävgrupp.

Jag och S började med varsin kaffekopp i finsoffan i morse efter lämning av småsyskon. Nu har jag jobbat lite framför datorn medan han fått ladda ner ett roligt spel på mammas telefon… det sistnämnda är något hejdlöst fräsigt. Nu ska vi äta lunch på tumis och sen ta oss en liten friskluftstur innan vi hämtar hem övriga gänget.

Hoppas att ni har en god tisdag, vart än ni befinner er i livet och har för er!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4