God solig februarimåndag!

Veckans Drömgårdsrapport kommer här.

Veckan som gick, fylldes med;

Sånt här. Och själen jublade. Tjava på skoterspåret med solen i ansiktet. Förskräckligt själagott. Januari blev februari och det känns tydligt, att nu är ljuset här mer och mer och solen värmer gott!

Vi bakade matbröd. Hivade i både riven zucchini som vi har i frysen från sommaren. Samt grötslatten som var kvar från frukosten. Det blev ett såå saftigt bröd. Recept? Knappt en aning. Fråga Juniflickan och Bertilen!

Kreativiteten som vi alla älskar i detta hem. Att skapa, bygga, pyssla, måla. Jobba med händerna. Med olika material. Så så himla själagott. Och roligt!

Melliset ute på bron!

Lill-Olof gjorde lagårn! Jag får ont i hjärtat av den där lillungen. ”Ja, här kan man också va!”, säger han nöjt och hakar på alla våra hittepå. Här hade vi precis hämtat hem Storebror från skolan och drog till lagårn direkt efter, därav sittandes i babyskyddet.

Så blev det fredag och jag hade varit uppe sent på torsdagnatten och städat allt klart inför helgen. Himla oviktig grej om inte ork finns eller livet bryr sig i nystädat hem. Men nu fanns både ork, livsläge, lust och vilja. Och det var så gott att få vakna till båda-päronen-ledig fredag i ett helgstädat hem. Storebror lite krasslig så vi hade en lugn dag. Snön yrde på tvären. M och Pelletraktor skottade och jobbade på där ute medan vi andra myste inne i värmen.

Så blev det helgdagar och lördagen var en solig och lugn variant efter snöyran. Njutbart.

Vi åt helgluncherna ute. Grillade korvar och järnmackor. Fy farao, vad gott!

Och såhär avslutades veckan; MammaMormor och PappaMorfar kom och hälsade på. Så fantastiskt mysigt. Och när Morfar kommer, då blir det morötter, det vet Hästpojkarna så väl och ställer sig beredda på rad. 3-åringen var på eget äventyr, hemma hos Farfars. Det var festligt för honom. Storasyskonen passade jag på att rå om lite extra, tog dom med på skidor både på lägdan och sedan till skidspåret nere på byn. Såna barndomsminnen jag fick då! Tänkte tillbaka på hur pappa höll på och tragglade längdskidor med mig som liten. Skidträningarna på tisdagkvällarna hemma i lilla byn. Hållet under skidtävlingarna.. hur ARG jag var på hon som åkte i kapp mig på en skidtävling och skrek ”UR SPÅR!”. I helsicke heller, att jag tänkte he mig ur spår….

Ja. Allt det sköljde över mig där jag susade fram med mina egna små. En himla fin vecka, alltigenom. Hurra!

Önskeplaner vecka 6

-Omfamna varje februaridag, tillsammans med barnen! Hitta på pyssel och mys, utefter ork och lust.

-Motionera! .. vi skriver i almanackan när vi ska träna, så lätt att det prioriteras bort annars i ett liv med många småungar. Men tusan alltså. 20-30 minuters flåsande kan ge energi för dagar framåt.. och den energin, är det minsann inte bara vi päron som får ta del av, utan även dom små liven! Så finurligt.

-Blogga! Jag fortsätter lilla ”Drömgårdslivsföljetången” bland annat. Vad himla fint att ni uppskattar den.

-Smågrejsa! .. typiska februaribestyr ni vet. Utimellan så ges någon passande liten stund, för att städa den där stökiga lådan.. torka ur ett par skåp i stöten, eller så. Perfekt att göra nu innan mycket tid kommer att läggas på odlingarna…

-Här-och-nu:a! … en stund i taget. ett ögonblick i sänder. Lyssna på fåglarna och insupa ljuset och känslan av hur solen värmer. Gosa bäbis, pussa mule och krama småttingar. Så evigt tacksam. Att jag får vara med om dessa dagar… som vi kallar livet.

Ta hand om er nu, goa ni. Allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan. <3


Emmeli

G-VMBJT57ZE4