Idag har jag och Bertil bland annat ägnat tid till att pyssla om blommorna här hemma.

Att plantera om. Det är så förskräckligt tråkigt tycker jag. Jag nästan små-gruvar mig varje år. Men sedan, efteråt, vad härligt det känns! Hela hemmet känns plötsligt fyllt med ny energi och nytt syre att andas. Ynkligt ser det förstås ut på sina håll, men så friskt och härligt. Hopp om liv! Blommorna har fått sig en dusch och ny jord, diskade krukor och småfat. Gamla jorden sparar vi förstås och slänger ute på komposten eller i odlingsbäddarna.

Vi tog oss ann hela blomstergänget med en gång.

En orkidé. En hel drös, olika sorters, saint paulor. En Cissus. En snart tio år gammal hjärtan på tråd. En begonia jag hållit liv i sedan i oktober och det är jag ungefär urstolt över då jag aldrig lyckats hålla någon begonia vid liv så länge tidigare.

Och förstås, en drös pelargoner.

Så ser blomsterligan ut här hemma!

Vissa av blommorna, särskilt min favorit-saint-paula (den HÄR som blommar med dubbla rosa blommor) är dessutom så lätt att dela på och få fler plantor utav. Så tacksamt. Att för noll kronor få ännu fler blommor. Så det gjorde vi också.

Och den snart, snart tio år gamla Hjärtan på tråd, hade jag exakt så mycket hjärtklappning som alltid när jag skulle grejsa med den och dess rötter. Varför? Jo. För den fick jag och den skäggige när vi gifte oss, av vår präst. Skulle jag bara få vattna en blomma så är det den. Den är liksom så symbolisk för min och den skäggiges kärlek. Den såg lite ruffsig och trött ut idag innan jag tog mig ann den. Men stark och livskraftig. Just så. Nu har dom torra stänglarna rensats bort och den har fått ny energi igen. Fint.

Hur jag sköter pelargonerna, ”På Farmor-vis”, det kan ni läsa om i min pelargon-guide. Där kan du läsa om hur jag sköter mina pellisar året runt. Hur jag tar sticklingar och så vidare. Kom till guiden HÄR!

Som belöning för tråkiga det omplanterandet, ger vi nu oss själva klartecken att börja med årets sådder.

Det känns ju nästan inte riktigt klokt, att det är dags, redan!?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4